Πέταξαν χειροβομβίδα σε γραφεία στον «ακήρυχτο πόλεμο» της Λεμεσού

   Πέταξαν χειροβομβίδα σε γραφεία στον «ακήρυχτο πόλεμο» της Λεμεσού | Newsit.com.cy

    Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία Λεμεσού μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο έξω από γραφεία το απόγευμα της Παρασκευής 29/12 και συγκεκριμένα περί τις 17:00 επί της οδού Μαρκώνη.

   Ήταν ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου αυτόειδοποίησε τις αρχές για εντοπισμό χειροβομβίδας στην είσοδο του γραφείου του.

   Η σκηνή αποκλείστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο έσπευσε και πυροτεχνουργός. Η χειροβομβίδα που δεν εξερράγη, αδρανοποιήθηκε και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

   Το τουριστικό γραφείο ανήκει σε 46χρονο, ο οποίος είχε γίνει στόχος εγκληματικών στοιχείων και στο παρελθόν, σύμφωνα με την Αστυνομία.

   Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αμυντική χειροβομβίδα φαίνεται να ρίφθηκε από τις 27 Δεκεμβρίου γύρω στις 22:30. Το γραφείο σύμφωνα με την αστυνομία βρισκόταν εκτός λειτουργίας για τις ημέρες των Χριστουγέννων και σήμερα όταν ο ιδιοκτήτης μετέβη στο σημείο όπου εντόπισε την χειροβομβίδα.

   Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

   Η χειροβομβίδα που δεν εξερράγη είναι αμυντικού τύπου, οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερης ισχύος από τις αντίστοιχες επιθετικές χειροβομβίδες και ως συνεπακόλουθο μεγαλύτερης επικινδυνότητας.

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

   Κακοπετριά: Μαθητές επιτέθηκαν σε ΜΜΑΔίτες έξω από κλαμπ

   MM