ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκαν ξανά επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκαν ξανά επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά | Newsit.com.cy

1. Δόλωμα για ψάρεμα επωνυμίας «Hackles mini cuttlefish» με κωδικό 315563. Το προϊόν έχει κατασκευαστεί στο Χονγκ Κονγκ, εντοπίστηκε στην αγορά της Νορβηγίας και στα πλαστικά μέρη του ανιχνεύθηκε κάδμιο, χημική ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και βλάβες στα όργανα.

2. Κούκλες ονομασίας «Beaut – Surprised Girls» με κωδικό NO.LB366. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

3. Κούκλα επωνυμίας «Maxie Girlz» και με κωδικό OKG622856. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις(2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

MM