Δολοφονία Λεωνίδου: Στα χέρια της Αστυνομίας η 33χρονη Λετονή – Την «ξεψαχνίζουν» για συνέργεια και εκβιασμό

Δολοφονία Λεωνίδου: Στα χέρια της Αστυνομίας η 33χρονη Λετονή – Την «ξεψαχνίζουν» για συνέργεια και εκβιασμό | Newsit.com.cy

Η 32χρονη φέρεται να είναι το πρόσωπο που μετακίνησε το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που μετέφερε τους τρεις δράστες στο εστιατόριο, έπειτα από οδηγία που έλαβε από τον 25χρονο Ρώσο που τελεί υπό κράτηση μαζί με έναν 24χρονο Γεωργιανό.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο υποστηρίζουν πως μετέφεραν τους τρεις δράστες στο εστιατόριο, μη γνωρίζοντας τις προθέσεις τους και ότι τους ανέμεναν να γευματίσουν για να τους μεταφέρουν στα γραφεία της εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, για να διευθετήσουν τα έγγραφα για ενοικίαση οχήματος.

Εναντίον της 32χρονης διερευνάται υπόθεση συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης και καταστροφής τεκμηρίου, ενώ διερευνάται εναντίον της και δεύτερη υπόθεση, που είχε καταγγελθεί πρόσφατα στην αστυνομία, σε σχέση με εκβιασμό και απαίτηση χρημάτων με απειλές, με σκοπό την κλοπή. Στην δεύτερη αυτή υπόθεση, φέρεται να εμπλέκεται και ο σύντροφός της, ένας εκ των καταζητουμένων για το φόνο του Λεωνίδη.

Το πρωί είχε επίσης τεθεί υπό πενθήμερη κράτηση ένας 36χρονος Λετονός επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου χθες κι ενώ θα πετούσε εκτός Κύπρου. Φέρεται να δάνεισε το όχημά του πριν από τρεις εβδομάδες σε έναν 28χρονο Γεωργιανό. Με το συγκεκριμένο όχημα, καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης να διακινούνται οι τρεις εκτελεστές, τόσο πριν όσο και την ημέρα του φόνου.

Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ καταζητούνται ένας 29χρονος Ρώσος, αδελφός του 25χρονου που τελεί υπό κράτηση, ο 28χρονος Γεωργιανός που δανείστηκε το όχημα από τον 36χρονο Λετονό και ένας 57χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που φέρεται ως ένα από τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα. Αναζητούνται επίσης οι τρεις δράστες και το δεύτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με τον Λεωνίδη την ώρα του φόνου.

Η 32χρονη αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής της, τόσο για την υπόθεση φόνου, όσο και για τη δεύτερη υπόθεση που διερευνάται εναντίον της.

Ο Λετονός αρνείται προς το παρόν την όποια ανάμειξή του στην υπόθεση και τις πτυχές της εκτέλεσης του 47χρονου ομογενούς από την Γεωργία, Ερνέστο Λεωνίδου, καθώς στην κατάθεσή του αναφέρει πως το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, τόσο το χρονικό διάστημα πριν όσο και την ημέρα της εκτέλεσης στην ταβέρνα της Γερμασόγειας, το είχε δανείσει πριν από τρεις εβδομάδες σε 28χρονο Γεωργιανό, ο οποίος του το επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή, μια μέρα δηλαδή μετά το έγκλημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία Λεωνίδη: Παζλ με εννέα υπόπτους – Οι ανοιχτοί λογαριασμοί και το συμβόλαιο θανάτου

Δολοφονία Λεωνίδη: Η κατάθεση του 36χρονου επιχειρηματία

MM