Δολοφονία Λεωνίδου: «Βραχιόλια» στο αεροδρόμιο για 36χρονο πριν «πετάξει» και 2 νέα εντάλματα σύλληψης

Δολοφονία Λεωνίδου: «Βραχιόλια» στο αεροδρόμιο για 36χρονο πριν «πετάξει» και 2 νέα εντάλματα σύλληψης | Newsit.com.cy

Η Κυριακή (11.2.2018) έφερε νέες σημαντικότατες εξελίξεις στις έρευνες για την δολοφονία του 47χρονου Ερνέστου Λεωνίδη, ομογενή από τη Γεωργία και πατέρα 5 παιδιών, ο οποίος εκτελέσθηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε κιόσκι ταβέρνας, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Λίγο πριν τις 17:00 αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου υπήκοου Λετονίας, ενώ εκδόθηκαν και ακόμα δύο εντάλματα σύλληψης για έναν 28χρονο από τη Γεωργία κι έναν 57χρονο ομογενή, επίσης από τη Γεωργία.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως ο Λετονός, μόνιμος κάτοικος Λεμεσού, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου λίγο πριν την αναχώρησή του για το εξωτερικό.

Πληροφορίες που επικαλείται το philenews, αναφέρουν ότι η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την οποία, ο 36χρονος δάνεισε σε συγκεκριμένο πρόσωπο το αυτοκίνητό του, το οποίο όμως φέρεται να χρησιμποίησαν για τις διακινήσεις τους οι τρεις δράστες του φονικού, τόσο πριν από τη διάπραξη της δολοφονίας, όσο και μετά για να διαφύγουν από τη σκηνή.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση. Τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία εξέδωσε νωρίς το βράδυ άλλα δύο εντάλματα σύλληψης. Το ένα αφορά 28χρονο από τη Γεωργία, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που δανείστηκε το αυτοκίνητο του 36χρονου Λετονού.

Το δεύτερο ένταλμα αφορά 57χρονο ομογενή από τη Γεωργία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα με τα οποία ο Λεωνίδου συνέτρωγε στην ταβέρνα στη Γερμασόγεια και που εξαφανίστηκαν μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί. 

Παράλληλα, η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά ακόμα έξι πρόσωπα. Πρόκειται για την 32χρονη από τη Λετονία, η οποία και παρέλαβε το όχημα ενοικιάσεως, από το γραφείο ενοικιάσεως του 25χρονου Ρώσου που έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς εναντίον της οποίας το ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισε το Σάββατο ένταλμα σύλληψης και η οποία παραμένει άφαντη, για το δεύτερο πρόσωπο που συνέτρωγε ο Λεωνίδου στην ταβέρνα πριν δολοφονηθεί και έναν 29χρονο Ρώσο, αδελφό του 25χρονου υπόπτου από τη Ρωσία ο οποίος όπως προαναφέραμε παραμένει κρατούμενος από την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, καταζητούμενοι παραμένουν και οι τρεις άγνωστοι εκτελεστές της δολοφονίας. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 25χρονου Ρώσου συλληφθέντα, πρώτου υπόπτου, η 32χρονη έλαβε οδηγίες για να μετακινήσει το αυτοκίνητο ενοικιάσεως με το οποίο όπως ισχυρίστηκε, μετέφερε τους τρεις εκτελεστές του 47χρονου Ερνέστου Λεωνίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί την Παρασκευή το απόγευμα στην εταιρεία ενοικιάσεως, υπεύθυνος της οποίας είναι ο 25χρονος. Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο Ρώσος, όταν εγκατέλειψε πεζός τη σκηνή μαζί με τον δεύτερο ύποπτο, έναν 24χρονο Γεωργιανό, τηλεφώνησε στην 32χρονη υπάλληλο του και της ζήτησε να το παραλάβει από τη σκηνή, ωστόσο οι δύο τους αρνούνται πως γνωρίζουν ότι μετέφεραν τους εκτελεστές και ότι απλά νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με απλούς πελάτες. 

Η Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό καρέ-καρέ τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της ευρύτερης περιοχής, ενώ εξετάζονται όλα τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν και ειδικότερα ένα κινητό τηλέφωνο που πιστεύεται πως ανήκει σε έναν από τους δράστες, για το οποίο αναμένεται η εξασφάλιση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία Λεωνίδη: Οι αντιφάσεις-κλειδί και η ταυτότητα της γυναίκας που μετακίνησε το αυτοκίνητο

MM