Προσοχή! Επικίνδυνη θερμάστρα πετρελαίου

Προσοχή! Επικίνδυνη θερμάστρα πετρελαίου | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «έχει κυκλοφορήσει στην αγορά της Ένωσης υπέρυθρη θερμάστρα πετρελαίου σε καροτσάκι με ρόδες, νοτιοκορεάτικης προέλευσης, άγνωστης ονομασίας, εμπορικής επωνυμίας Draper, με τύπο / αριθμό μοντέλου DSH-IR30 54046 και αριθμό παρτίδας SFH-1407, η οποία εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μηχανημάτων».

«Το προϊόν ενέχει κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς καθότι είναι δυνατή η καύση των υπολειμμάτων καυσίμων πετρελαίου έξω από τον θάλαμο καύσης της θερμάστρας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε την απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί «το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει το πιο πάνω προϊόν στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663».

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες με κωδικό A12/0160/18 (6η εβδομάδα) στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

MM