Τουρίστας κίνδυνος – θάνατος! Μεθυσμένος και με όχημα-οπλοστάσιο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με κλειστά φώτα περνώντας με κόκκινο!

Τουρίστας κίνδυνος – θάνατος! Μεθυσμένος και με όχημα-οπλοστάσιο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με κλειστά φώτα περνώντας με κόκκινο! | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 23.55 χθες βράδυ, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου ενώ βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία για πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών στη Λεωφόρο Πρωταρά στον Πρωταρά, αντιλήφθηκαν ένα σαλούν αυτοκίνητο να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και να οδηγείται αλόγιστα και επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο οδηγείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλειστά τα φώτα πορείας και προσπερνούσε άλλα οχήματα που ήταν σταματημένα σε κόκκινο σηματοδότη. Ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και συνέχισε την πορεία του.

Οι αστυνομικοί με τη χρήση του φάρου του υπηρεσιακού οχήματος καταδίωξαν το αυτοκίνητο και κατάφεραν να το ανακόψουν. Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το όχημα οδηγείτο από 28χρονο τουρίστα από την Σουηδία.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν ένας σουγιάς που φέρει λεπίδα μήκους 10 εκατοστών, δεύτερος σουγιάς με λεπίδα μήκους 8 εκατοστών και μία σιδερογροθιά χρώματος μαύρου που φέρει λεπίδα μήκους 11 εκατοστών. Στην πόρτα του οδηγού του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα πτυσσόμενο ρόπαλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο οδηγός συνελήφθη για αδικήματα που σχετίζονται με μαχαιροφορίας και κατοχή επιθετικών οργάνων ενώ κατά τη διάρκεια που συνομιλούσε με τους αστυνομικούς μύριζε έντονα οινόπνευμα. Στον νεαρό διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης και στον προκαταρκτικό έλεγχο η ένδειξη ήταν 66 μλγκμ ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν 60 μλγκμ αντί 22.

Για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης η Αστυνομία εξέδωσε στον 28χρονο εξώδικο ύψους 300 ευρώ, ενώ ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά τα αδικήματα της μαχαιροφορίας και της κατοχής επιθετικών οργάνων.

Οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και κρατείται ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, υπόθεση εναντίον του. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

MM