Θάνατος 46χρονης: Εκτελεσμένο με φυσίγγια το Ροτβάιλερ που εντοπίστηκε σε χωράφι

Θάνατος 46χρονης: Εκτελεσμένο με φυσίγγια το Ροτβάιλερ που εντοπίστηκε σε χωράφι | Newsit.com.cy

Ανανέωση διατάγματος κράτησης δύο ημερών με ισχύ από σήμερα εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στον 27χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων Rottweiler σε σχέση με την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού της 46χρονης από την Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova.

Στη συνέχεια η Αστυνομία προχώρησε και καταχώρησε την υπόθεση στο Δικαστήριο εναντίον του 27χρονου για ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας. Ο 27χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Δευτέρα που λήγει το διάταγμα κράτησης του και θα παρουσιαστεί εκ νέου την ίδια μέρα στο Δικαστήριο για να αποφασιστεί η παραπομπή του ή όχι σε απευθείας δίκη στο Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ο Δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Μάριος Αγιομαμίτης ανακοινώνοντας την απόφαση του ανέφερε πως ο χρόνος της εξαήμερης προσωποκράτησης που τελούσε ο 27χρονος χρησιμοποιήθηκε σωστά από τις ανακριτικές αρχές για την υπό εξέταση διερεύνησης του αδικήματος που αντιμετωπίζει.

Επεσήμανε ωστόσο πως δεν τον βρίσκει σύμφωνο η τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του 27χρονου ότι πρόκειται για «κατασκευαστική μαρτυρία» που κατέχει στα χέρια της η Αστυνομία σημειώνοντας πως οι υπόνοιες της Αστυνομίας είναι γνήσιες και εύλογες.

Το Δικαστήριο ωστόσο εξέφρασε την έντονη απαρέσκεια του για το τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία λέγοντας πως στις 2.3.2018 εκδόθηκε η εξαήμερη προσωποκράτηση εναντίον του 27χρονου και στις 8.3.2018 εξέπνεε το διάταγμα προσωποκράτησης του . Κατά συνέπεια, συνέχισε, όφειλαν να παρουσιάσουν την αίτηση για ανανέωση του διατάγματος στο δικαστήριο το συντομότερο δυνατό.

Εξαιτίας του προχωρημένου της ώρας χθες ,στις 15:40 η διαδικασία διακόπηκε η διαδικασία και ορίστηκε εκ νέου, όπως είπε ο Δικαστής, σήμερα στις 12:00 ως την ημερομηνία και ώρα που επιφύλαξε το δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφαση του για την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης ή μη του 27χρονου.

Ο κ. Αγιομαμίτης ανέφερε πως ο χρόνος των έξι ημερών που αιτήθηκε η Αστυνομία ήταν υπερβολικός και εξέδωσε διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης ώστε οι ανακριτικές αρχές να προχωρήσουν με την λήψη των επιπρόσθετων 20 καταθέσεων.

Αυτές οι καταθέσεις συνέχισε δεν είναι οι ίδιες με αυτές που λήφθηκαν για τον 54χρονου – πατέρα του 27χρονου- στα πλαίσια του ανακριτικού έργου, σημειώνοντας πως μάλιστα είναι διαφορετικά τα αδικήματα του γιου από τον πατέρα.

Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σημείωσε δε πως η ανανέωση προσωποκράτησης του 27χρονου δεν σχετίζεται με το θέμα της ανεύρεσης των δύο σκύλων που φέρεται να φονεύθηκαν ούτε για τον εντοπισμό του όπλου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς ενώ σε μια νέα εξέλιξη , εντοπίστηκε σκύλος ράτσας Rottweiler νεκρός σε αγροτική περιοχή της Αναρίτας με αποτέλεσμα να τεθούν σε κινητοποίηση οι ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο σκύλος παραλήφθηκε από τους άνδρες του ΤΑΕ Πάφου και στάλθηκε στη Λευκωσία για επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η Αστυνομία ωστόσο εκτιμά, ύστερα από ενημέρωσε κτηνιάτρου, ότι το σκυλί μετά την νεκροψία φέρει σφαιρίδια.

Από το σκύλο παραλήφθηκαν τόσο τα σφαιρίδια, στομαχικό περιεχόμενο, έγιναν μετρήσεις της οδοντοστοιχίας τα οποία θα εξεταστούν μαζί με το γενετικό του υλικού για να διαπιστωθεί αν συνδέονται με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την σκηνή και την 46χρονη.

Σημειώνεται πως ο Δικαστής ανέφερε πως ο εξεταστής της υπόθεσης υπαστυνόμος Σάββας Σάββας ανέφερε πως για συμπλήρωση του ανακριτικού έργου υπολείπονται να ληφθούν ακόμα 20 καταθέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Πάφου από το στενό συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, ενώ θα επιθεωρηθούν και άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία θα συνοδεύονται από γραπτές καταθέσεις, από ιατρούς που εξέτασαν την αλλοδαπό και από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.

Επίσης ανέφερε πως θα ληφθούν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχε επικοινωνία την δεδομένη ημέρα ο ύποπτος, ενώ αναζητείται ένα πυροβόλο όπλο.

Ακόμη συνέχισε ο Δικαστής , ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο πως αναζητούνται οι δύο σκύλοι που σύμφωνα με την πληροφορία έχουν θανατωθεί από τον ύποπτο και τον πατέρα του καθώς και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την θανάτωση των σκυλιών. Επίσης αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα των υπόλοιπων επιστημονικών εξετάσεων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Μιχάλης Β. Ιωάννου, είπε ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου είχε χαρακτηρίσει υπερβολικό τον χρόνο των έξι ημερών της ανανέωσης του διατάγματος προσωποκράτησης του πελάτη του μετά από αίτημα της Αστυνομίας , αφού όπως είχε αναφέρει το ανακριτικό έργο έχει ολοκληρωθεί και για αυτό χθες το πρωί ο φάκελος της υπόθεσης μετέβη στην Νομική Υπηρεσία για οδηγίες όσον αφορά τον παρά πέρα χειρισμό της.

Σημειώνεται πως ο 54χρονος πατέρας του 27χρονου έχει αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων. Προς το παρών η Αστυνομία δεν έχει επαρκή μαρτυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Κακουργοδικείο οι γονείς για το φόνο του μωρού τους – Υπό κράτηση ο 27χρονος και εντοπισμός νεκρού ροτβάιλερ [vid]

Θάνατος 46χρονης: Μαρτυρίες που «καίνε» τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ

MM