Στην Κύπρο η εξ Ελλάδος Ιατροδικαστής για την 5η νεκροτομή στην 46χρονη που κατασπαράχθηκε από ροτβάιλερ και την…γραφειοκρατία

Στην Κύπρο η εξ Ελλάδος Ιατροδικαστής για την 5η νεκροτομή στην 46χρονη που κατασπαράχθηκε από ροτβάιλερ και την…γραφειοκρατία | Newsit.com.cy

Μετά από πολύ ντόρο, τέσσερις νεκροψίες, και ρεζιλίκι με διεθνείς προεκτάσεις, καθότι η 46χρονη θύμα είναι βουλγαρικής καταγωγής, σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου έρχεται στην Κύπρο η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η άφιξη της Δρος Σπηλιοπούλου σχετίζεται με αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία κατόπιν εξετάσεως του φακέλου της υποθέσεως της άτυχης Πετράνα Μίλκοβα, έκρινε ως επιβεβλημένη και μια επιπλέον ανεξάρτητη και εκτός Κύπρου γνωμάτευση προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για το ούτως ή άλλως τραγικό τέλος της 46χρονης, η οποία η πρώτη νεκροτομή θεώρησε ότι έχει χτυπηθεί από γεωργικό ελκυστήρα, ενώ τα επόμενα έδειξαν προς τελείως διαφορετική κατεύθυνση, διασαφηνίζοντας ότι είχε κατασπαραχθεί από σκυλιά. 

Ανοιχτό εξάλλου είναι το ενδεχόμενο η Δρ. Σπηλιοπούλου να μην διεξαγάγει την νεκροτομή την Πέμπτη, παρά τις αρχικές αναφορές περί μιας τέτοιας εξέλιξης, καθώς πρέπει πρώτα να γίνει εξέταση των ευρημάτων, και εν συνεχεία θα αποφασίσει για το κατά πόσον θα προχωρήσει και σε 5η νεκροτομή στην σορό της κατασπαραχθείσας από ροτβάιλερ 46χρονης την 22α Φεβρουαρίου σε χωράφι της ευρύτερης περιοχής Γεροσκήπου. 

Πατήρ και υιός ιδιοκτήτες του υποστατικού στο οποίο ευρίσκετο αριθμός ροτβάιλερ, άνευ σχετικών σύμφωνα με την νομοθεσία εγγράφων, είχαν τελικώς συλληφθεί όταν διαπιστώθηκε μετά από απανωτές νεκροτομές ότι η 46χρονη είχε κατασπαραχθεί από σκυλιά, ωστόσο η υπόθεση περιεπλάκη, με επώδυνες για το κύρος των Αρχών και της Δημοκρατίας συνθήκες, ενώ εν συνεχεία, ο πατέρας αφέθη ελεύθερος, παρόλο που η δική του καραμπίνα αναζητείται από την Αστυνομία, καθώς και 2 από τα σκυλιά του υποστατικού στο οποίο τελικά ευρέθη ανθρώπινο αίμα και μάλιστα της Πετράνα, ενώ πριν από λίγα 24ωρα σε άλλη κοντινή περιοχή εντοπίσθηκε και ένα εκτελεσμένο ροτβάιλερ σε κατάσταση τυμπανισμού, στο οποίο διεξάγονται και εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά ανήκει στους 2 άνδρες.

Παράλληλα, ο 27χρονος γιος συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, μέχρι ενάρξεως της δίκης, πατέρας και γιος ιδιοκτήτες των σκυλιών. Υπό κράτηση εξακολουθεί να παραμένει ο γιος μέχρι την έναρξη της δίκης, η οποία έχει ορισθεί για τις 18 Απριλίου. Ο 27χρονος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απευθείας στο κακουργιοδικείο ο ιδιοκτήτης των Ρότβάιλερ με βαρύτατο κατηγορητήριο

Αυτό είναι το πόρισμα Ματσάκη για την κατακρεουργημένη 46χρονη μετά την 4η νεκροτομή

Θάνατος 46χρονης: Ανθρώπινο αίμα εντοπίστηκε σε κλουβί σκυλιών – Η KPMG ανέλαβε τα έξοδα επιστροφής της σορού

MM