Θάνατος 46χρονης: Ιατροδικαστής Κύπριος του εξωτερικού πλαισιώνει την εξ Ελλάδος Χ. Σπηλιοπούλου – Τι προβλέπει η διαδικασία

Θάνατος 46χρονης: Ιατροδικαστής Κύπριος του εξωτερικού πλαισιώνει την εξ Ελλάδος Χ. Σπηλιοπούλου – Τι προβλέπει η διαδικασία | Newsit.com.cy

Στη 13:00 το μεσημέρι αναμένεται να έρθει στην Πάφο η Ελληνίδα καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου η οποία κλήθηκε στην Κύπρο για να εξετάσει τη σορό της 46χρονης από την Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova .

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου μαζί με την κ. Σπηλιοπούλου αναμένεται να έρθει στην Πάφο και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, Κύπριος που εργάζεται στην Αγγλία του οποίου το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν καθοριστικό στην σύλληψη του ζεύγους του τρίμηνου βρέφους που απεβίωσε μετά από πτώση του στο έδαφος.

Ο κ. Μαρνερίδης είχε αποφανθεί μετά τη νεκροτομή που διενήργησε με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πτώσης από ύψος και πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών σημειώνοντας πως τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

Οι ιατροδικαστές αναμένεται να εξετάσουν το φάκελλο της υπόθεσης, να διενεργήσουν αυτοψία στην σκηνή που εντοπίστηκε η θανούσα και ακολούθως να επιθεωρήσουν την σορό της άτυχης γυναίκας.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ήδη έχουν διενεργηθεί τέσσερις νεκροτομές επί της σορού της θανούσας αρχικά στις 23.2.2018 από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλα Χαραλάμπους και με βάση τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής, ο θάνατος της 46χρονης προήλθε μετά από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολυτραυματισμού πιθανόν από γεωργικό μηχάνημα, ενώ στις υπόλοιπες νεκροτομές κατεδείχθη θάνατος από δαγκώματα σκύλων.

Συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους διεξήγαγε 2η νεκροτομή επί της σορού της 46χρονη στην παρουσία κτηνιατρικού λειτουργού . Όπως διαφάνηκε από τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος της 46χρονης προήλθε από πολυτραματισμό συνεπεία πολλαπλών δαγκωμάτων σκύλων.

Η 3η νεκροτομή έγινε την 1η Μαρτίου του 2018 από τον ιατροδικαστή Ν. Χαραλάμπους στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού και κτηνιατρικού λειτουργού, μετά από σχετικό αίτημα της πλευράς της θανούσας και διαπιστώθηκε ότι η θανούσα πέθανε μετά από πολλαπλά τραύματα συνεπεία δαγκωματιών από σκύλους και ότι εντός δυο ξεχωριστών τραυμάτων στο δεξιό χέρι της θανούσας βρέθηκαν δύο τρίχες οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Η 4η νεκροτομή έγινε στις 2 Μαρτίου του 2018 από τον Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη μετά από αίτημα του 27χρονου ιδιοκτήτη των σκύλων και του 54χρονου πατέρα του, ο οποίος αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 46χρονης οφείλεται σε επίθεση από σκύλο ή σκύλους.

Η 46χρονη Petrana εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένη, έχοντας ακόμα τις αισθήσεις της, την 22η Φεβρουαρίου του 2018 στην τοποθεσία “Γερμανίνα” στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πάφου όπου αφού εξετάστηκε από επί καθήκοντι ιατρό διαπίστωσε τον θάνατο της.

Σημειώνεται πως μετά από πολύωρη διαδικασία το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αποφάσισε την παραπομπή του 27χρονου ιδιοκτήτη των σκύλων Rottweiler σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο στις 18 Απριλίου του 2018.

Διέταξε επίσης όπως ο 27χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης του στο Κακουργιοδικείο. Ο 27χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια.

Στο μεταξύ οι εξετάσεις των ανακριτικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο σκύλων που δεν εντοπίστηκαν στα υποστατικά του 27χρονου καθώς και ένα από τα τέσσερα κυνηγετικά όπλα που κατέχει ο πατέρας του. Σημειώνεται πως η 46χρονη αφίχθη στην Κύπρο στις 15.2.2018 και διέμενε σε ενοικιαζόμενο υποστατικό με τον σύντροφο της, σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από το σημείο όπου βρέθηκε τραυματισμένη.

MM