Στην Λεμεσό κατέπλευσε το θηριώδες USS Iwo Jima [vids]

   Στην Λεμεσό κατέπλευσε το θηριώδες USS Iwo Jima [vids] | Newsit.com.cy

   Λίγο μετά τις 9:00 π.μ. της Δευτέρας (19/3) το μεγαλύτερο σκάφος αμφιβίων επιχειρήσεων στον κόσμο, το USS Iwo Jima, το καμάρι του 6ου αμερικανικού στόλου κατέπλευσε στα ανοιχτά του λιμένος Λεμεσού.

   Επιβαίνουν 2,500 άτομα, μέλη πληρώματος και πεζοναύτες, με δυνατότητα μεταφοράς ποικίλων ιπτάμενων μέσων. Προέρχεται από την Χάιφα του Ισραήλ και θα ναυλοχεί στην Λεμεσό για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος. Συμμετείχε στην άσκηση Juniper Cobra 2018 (JC18 – 4 – 15 Μαρτίου), η οποία πραγματοποιηθήκε από κοινού με το Ισραήλ, εντός της ΑΟΖ και των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του 6ου στόλου των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, το υπερμεγέθες Iwo Jima βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας.

   Το αμερικανικό αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Iwo Jima (LHD 7) Wasp-class, με μονάδες που περιλαμβάνουν την 26η Θαλάσσια Εκστρατευτική Μονάδα (MEU) των Πεζοναυτών και το προσωπικό της Αμφίβιας Μοίρας (PHIBRON) 4 είχε φθάσει στις 6 Μαρτίου στα ανοικτά του Ισραήλ.

   Διαβάστε περισσότερα για το εντυπωσιακό Iwo Jima που θα είναι σήμερα στη Λεμεσό στο OnAlert.gr

   MM