Έφη Ηροδότου: Αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη

Έφη Ηροδότου: Αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη | Newsit.com.cy

Εκτός φυλακών βρίσκεται από σήμερα η Έφη Ηροδότου, η οποία αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη.

Η Έφη Ηροδότου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, τον Αύγουστο του 2017.

Η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις  27 Δεκεμβρίου 2007, στη Λεμεσό και ήταν αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη, καθώς επίσης της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Το δικαστήριο, επιδεικνύοντας τη μέγιστη δυνατή επιείκεια, επέβαλε στην Ηροδότου ποινή δύο ετών στην 1η κατηγορία που αντιμετώπιζε και επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση του της αποστερεί το δικαίωμα να κατέχει ή να λαμβάνει άδεια οδήγησης, για περίοδο δυόμιση ετών από σήμερα.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στην καταδικασθείσα δέκα βαθμούς ποινής.

Στο μεταξύ, για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας το δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή, δεδομένου ότι τα γεγονότα που συνθέτουν το αδίκημα περιλαμβάνονται στα γεγονότα της 1ης κατηγορίας.

Γεγονότα υπόθεσης

Η Έφη Ηροδότου κατηγορήθηκε ότι στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 04:45 στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό ενώ οδηγούσε το όχημα της εισήλθε στη διασταύρωση με κόκκινο φως, που είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Αιμίλιος Ιωάννου, 17 χρόνων, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν οκτώ μάρτυρες κατηγορίας, ενώ κατατέθηκε αριθμός παραδεκτών γεγονότων.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε σε απολογία και επέλεξε να προβεί σε ανώμοτη δήλωση. Επίσης κατέθεσαν και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Ποια είναι η Έφη Ηροδότου

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας, την οποία είχε ζητήσει και έλαβε το Δικαστήριο, η Έφη Ηροδότου είναι άγαμη και χωρίς τέκνα.

Μετά από την αποφοίτησή της μετέβηκε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στον Κλάδο Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα, άρχισε να φοιτά στον κλάδο νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, αλλά διέκοψε τη φοίτηση της λόγω της δίκης, που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009.

Ακολούθως, πηγαινοερχόταν στην Κύπρο μέχρι το 2011, ενώ αργότερα παρέμεινε στην Αθήνα, όπου παρακολουθείτο εντατικά από ψυχολόγο και ψυχίατρο, λόγω κρίσεων πανικού και σοβαρού μετατραυματικού στρες, αποτέλεσμα του δυστυχήματος και του συνεχούς εκφοβισμού της στο διαδίκτυο.

Στην Αθήνα έλαβε το πτυχίο ψυχολογίας, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της συμμετείχε ενεργά σε δραστηριότητες της Εκκλησίας.

MM