Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Λάρνακας – Υπάλληλος τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος 2,5 μέτρων

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Λάρνακας – Υπάλληλος τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος 2,5 μέτρων | Newsit.com.cy

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε βυτιοφόρο στη Λάρνακα κατά τη διάρκεια πλυσίματος του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 06.30 το πρωί λήφθηκε πληροφορία για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα εταιρείας πετρελαιοειδών που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στη σκηνή όπου από έρευνες διαπιστώθηκε ότι δύο υπάλληλοι της εταιρείας στάθμευσαν το βυτιοφόρο το οποίο ήταν άδειο από καύσιμα, σε ειδικό χώρο για να το καθαρίσουν.

Στην προσπάθεια των υπαλλήλων της εταιρείας να καθαρίσουν το βυτιοφόρο με μηχάνημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε στο όχημα.

Η έγκαιρη επέμβαση ανδρών του Πυροσβεστικού Σταθμού Ορόκλινης και του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρνακας απέτρεψε τα χειρότερα αφού κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά στο αρχικό της στάδιο και χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Ωστόσο ένας από τους εργάτες που βρισκόταν στο βυτιοφόρο και προσπαθούσε να το ξεπλύνει, μόλις αντιλήφθηκε την πυρκαγιά προσπάθησε να κατέβει από το όχημα με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 2μιση μέτρων και να τραυματιστεί στα κάτω άκρα.

Με ασθενοφόρο ο τραυματίας διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και στο χώρο του υποστατικού που βρισκόταν το όχημα.

Την υπόθεση διερευνούν η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ για το εργατικό ατύχημα ενημερώθηκε και το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας.

Ανδρέας Κεττής: Αμεση η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της πυρκαγιάς στο βυτιοφόρο 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα σε βυτιοφόρο στη Λάρνακα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας πως στο βυτιοφόρο υπήρχαν μόνο κατάλοιπα καυσίμων.

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα ο κ. Κεττής ανέφερε ότι «σήμερα στις 06.35 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία μαινόταν σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς καυσίμων σε πετρελαιο-εγκατάσταση στην επαρχία Λάρνακας. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βάσει των σχεδίων δράσης που εφαρμόζουμε για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης «Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου» και υποστηρικτικές δυνάμεις από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας «Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου».

Πρόσθεσε πως «τρία λεπτά μετά την κλήση ήμασταν ήδη στο επεισόδιο και λίγα λεπτά αργότερα καταφέραμε να σβήσουμε την πυρκαγιά. Στο βυτιοφόρο όχημα υπήρχαν κατάλοιπα καυσίμων και τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεττής είπε ότι «εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καθαρισμού των ντεποζίτων (του βυτιοφόρου). Φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί ένα πλυντικό μηχάνημα το οποίο εργαζόταν με μηχανή καύσης και λόγω των αναθυμιάσεων που υπήρχαν στο χώρο, δημιουργήθηκε μια πυρκαγιά» η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στο βυτιοφόρο.

MM