Έγκυος το κορίτσι με νοητική στέρηση που είχε εξωθηθεί από μητέρα και αδελφό στην «αγορά» – Η Αστυνομία «καρφώνει» το Γρ. Ευημερίας

Έγκυος το κορίτσι με νοητική στέρηση που είχε εξωθηθεί από μητέρα και αδελφό στην «αγορά» – Η Αστυνομία «καρφώνει» το Γρ. Ευημερίας | Newsit.com.cy

Ξαναγεννιούνται εφιάλτες σε παιδιά, γυναίκες και κορίτσια που έπεσαν θύματα εμπορίας προσώπων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας με νοητική στέρηση, η οποία ήταν θύμα της ίδιας της μάνας και του αδελφού της και τώρα είναι έγκυος από έναν άγνωστο.

Το θέμα δημοσιεύει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Πολίτης, όπου αναδεικνύει το ζήτημα της επαναθυματοποίησης των θυμάτων, σε ένα πλαίσιο όπου η αλληλοεμπλοκή τριών Υπουργείων (Εργασίας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) εξωθεί τα θύματα μερικές φορές και σε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που αρχικά έζησαν.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται από τον ίδιο τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το περιστατικό, προκειμένου να αναφέρει ότι η κοπέλα δέχθηκε ελάχιστες επισκέψεις από τη Λειτουργό Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Όπως τονίζεται, δεν έγινε καμιά προσπάθεια μέχρι σήμερα προκειμένου να τοποθετηθεί το θύμα σε κάποιο υποστηρικτικό περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, το θύμα, λόγω του ότι συναναστρέφεται με διάφορους άγνωστους σε πάρκα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έμεινε έγκυος από άγνωστο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τον πατέρα του παιδιού.

Άλλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν για τα άτομα αυτά, είναι αυτά του κινδύνου της απέλασης, αλλά και εν προκειμένω από κάποιο χειρουργείο, όπως είναι μια άμβλωση ή μια ορθοπεδική επέμβαση.

Όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη κοπέλα έχει υπάρξει θύμα εμπορίας προσώπων, χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στον σπόνδυλο, επέμβαση η οποία όμως δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί ακόμα το ζήτημα της νόμιμης παραμονής της στην Κύπρο.

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη για την υπόθεση:

MM