Θάνατος Οδύσσειας Ιακώβου: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 24χρονης – Τι λέει ο σύζυγός της [vids]

Θάνατος Οδύσσειας Ιακώβου: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 24χρονης – Τι λέει ο σύζυγός της [vids] | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο θάνατος 24χρονης οφείλεται σε ασφυξία, συνεπεία συμπίεσης του θωρακικού τοιχώματος. Υπενθυμίζεται πως η άτυχη Οδύσσεια έχασε ακαριαία τη ζωή της, όταν στην προσπάθειά της να πιάσει νερά από ράφι, στο εστιατόριο όπου δούλευε, το ράφι έγειρε, με αποτέλεσμα να την καταπλακώσει.

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή «Όλα Για Σένα» μίλησε ο 27χρονος σύζυγος της κοπέλας για το τραγικό συμβάν.

Δείτε το βίντεο:

Ποινική διαδικασία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Υπό εξέλιξη βρίσκεται πλέον ποινική διαδικασία διεξαγόμενη από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας μετά από το τραγικό θάνατο της 24χρονης Οδύσσειας Ιακώβου, το περασμένο Σάββατο, στον Στρόβολο.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ:

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Δ/ντη του τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στο SigmaLive, η διαδικασία άρχισε στη βάση της σχετικής νομοθεσίας που αφορά τον Περί Ασφάλειας στην εργασία Νόμο. Βάσει αυτού, σύμφωνα με τον κ. Αναστάσιος Γιαννάκη, θα υπάρξει διερεύνηση για ποινικές ευθύνες των εργοδοτών που ενδέχεται να προκύπτουν από το τραγικό περιστατικό.

Ο κ. Γιαννάκη, επίσης ανέφερε πως στο παρόν στάδιο είναι σημαντικό να μην δοθούν πολλές λεπτομέρειες, καθώς η υπόθεση πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, εάν και εφόσον βέβαια υπάρξει τεκμηρίωση βάσει στοιχείων, πως προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Ως προς τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας, ο κ.Γιαννάκη ανέφερε πως οι προβλεφθείσες ποινές ανέρχονται σε πρόστιμο 80 χιλιάδων ευρώ χρηματικής ποινής ή 4 χρόνια ποινή φυλάκισης ή/και τα δυο μαζί, αναλόγως της εκτίμησης του δικαστηρίου. Το Τμήμα, εξάλλου, ανέφερε, ότι έχει επιτυχία σε ποσοστό της τάξεως του 95%, σε υποθέσεις τις οποίες  έχει στείλει ενώπιον Δικαιοσύνης.

Εκ παραλλήλου ο κ. Γιαννάκη σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά, στα 30 χρόνια υπηρεσίας του στο Τμήμα που συμβαίνει ένα τέτοιο μοιραίο περιστατικό, συμπληρώνοντας πως «Ευχή όλων, να μην κλαίμε μια μάνα 24 χρονών…».

Δυστυχώς, επιβαρυντικό της βαθύτατης οδύνης είναι το γεγονός ότι η αδικοχαμένη Οδύσσεια ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός 3χρονου παιδιού.

MM