Θάνατος βρέφους στην Πάφο: Απαντούν οι γονείς στις κατηγορίες

Θάνατος βρέφους στην Πάφο: Απαντούν οι γονείς στις κατηγορίες | Newsit.com.cy

Στην σημερινή διαδικασία όπως διαφάνηκε  το ζεύγος δεν είχε εξεύρει δικηγόρο μετά την αίτηση που υπέβαλε για  νομική αρωγή.

Το δικαστήριο κατόπιν τούτου όρισε την υπόθεση για τις 22.5.2018 προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και για να ετοιμαστεί σχετική έκθεση.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και  η μητέρα του βρέφους μια κατηγορία, αυτήν της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης, κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.

Σημειώνεται πως ο πατέρας του βρέφους παραμένει υπό κράτηση αφού το αίτημα του για αποφυλάκιση του δεν έγινε αποδεκτό, ενώ η σύζυγός του, επίσης 29 ετών, έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Υπέγραψε προσωπική εγγύηση ύψους 70 χιλιάδων ευρώ, θα εμφανίζεται στον αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, και το όνομα της έχει  τοποθετηθεί στο stop list.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα  των ιατροδικαστών Ανδρέα Μαρνερίδη και Αγγελικής Παπέττα ο θάνατος του βρέφους  προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δική τους διάγνωση ήταν καθοριστική για την πορεία των εξετάσεων.

MM