Κατεχόμενα: Με μηνύσεις απαντούν όσοι έχασαν την «υπηκοότητα»

Κατεχόμενα: Με μηνύσεις απαντούν όσοι έχασαν την «υπηκοότητα» | Newsit.com.cy

Δουλέψαμε με λίγους γραφειοκράτες, όσους διαθέτουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να έγιναν και λάθη, ήταν η απάντηση του «πρωθυπουργού», Τουφάν Ερχιουρμάν σε τηλεοπτική εκπομπή καλώντας όσους θεωρούν ότι αδικήθηκαν να υποβάλλουν ξανά αίτηση για να λάβουν νόμιμα – όπως είπε – την «υπηκοότητα».

Η τελευταία περίπτωση που έγινε γνωστή σήμερα είναι ο Τούρκος μουσικός Κορχάν Σαϊγκινέρ, σύζυγος γνωστής Τουρκάλας παρουσιάστριας και ηθοποιού, της Ζουχάλ Τοπάλ. Ο Σαϊγκινέρ έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εδώ και 10 χρόνια πηγαινοέρχεται στα κατεχόμενα, επέλεξε εκεί να έχει τις καταθέσεις του, έκανε επενδύσεις, αγόρασε σπίτι, πλήρωνε τους φόρους και ξέρει – γράφει – ότι πήρε την «υπηκοότητα» ακολουθώντας τους κανόνες. «Τώρα μου ακύρωσαν αυτά τα δικαιώματά μου. Να ζήσεις τδβκ», κατέληξε στο σχόλιό του, που έγινε αντικείμενο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, ο Αράς Καραμπάλ, επίσης από την Τουρκία, ήρθε στα κατεχόμενα πριν 6 χρόνια από τον Καναδά και εγκαταστάθηκε μαζί με την μητέρα του, αγοράζοντας σπίτι στο Πέλλαπαϊς, όπου άνοιξε και ένα κατάστημα, χρυσοχοείο.

Ο Καραμπάλ, του οποίου και οι δύο γονείς έχουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους εδώ και χρόνια, δήλωσε ότι άκουσε από τα μέσα ενημέρωσης την ακύρωση της «υπηκοότητάς» του και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον της «κυβέρνησης» στο «ανώτατο δικαστήριο» ζητώντας αποζημίωση 700.000 στερλινών. Ο ίδιος πήρε την «υπηκοότητα» τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν σημείωσε ότι τόσο το δικό του κόμμα, το ΡΤΚ, όσο και το κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Οζερσάι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για τις «κατ’ εξαίρεση υπηκοότητες» για τον χρόνο που ήταν στην εξουσία η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ και παραχωρήθηκαν εκατοντάδες με απόφαση μόνο του «υπουργικού συμβουλίου».

Η εφημερίδα Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Ερχιουρμάν οι διεργασίες και η προετοιμασία για να εφαρμοστεί η «λευκή κάρτα» θα συνεχιστούν.

MM