«Κατακλυσμός» διαρκείας στη Λευκωσία! Η «μέρα – νύχτα» από την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι – Αναλυτική πρόγνωση

«Κατακλυσμός» διαρκείας στη Λευκωσία! Η «μέρα – νύχτα» από την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι – Αναλυτική πρόγνωση | Newsit.com.cy

Ο παρουσιαστής – δημοσιογράφος της εκπομπής του κρατικού καναλιού Πάρης Ποταμίτης διέκοψε για λίγο την ροή της εκπομπής, καθώς επικρατούσε έντονο βουητό από την ισχυρή βροχόπτωση, δίνοντας εκ παραλλήλου και ένα εξωτερικό πλάνο, με την μέρα να έχει γίνει «νύχτα».

Σύμφωνα εξάλλου με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η απογευματινή αστάθεια αναμένεται να εξακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες, ενώ το ύψος της βροχόπτωσης είναι κάπως μεγαλύτερο του αναμενομένου.

Αναλυτική πρόγνωση

Από το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις µετά το µεσηµέρι αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, από το µεσηµέρι και µετά κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.

MM