Συγκλονίζει το γκράφιτι για την αδικοχαμένη Οδύσσεια Ιακώβου [pics]

Συγκλονίζει το γκράφιτι για την αδικοχαμένη Οδύσσεια Ιακώβου [pics] | Newsit.com.cy

Ο ζωγράφος συνόδευσε το γκράφιτι με το εξής μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα:

«Είμαστε ένας λαός απειθάρχητος, είμαστε ένας λαός που δεν σέβεται και δεν τηρεί κανόνες. Δεν φοράμε ζώνη, δεν φοράμε κράνος, δεν τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Τα αποτελέσματα κάτι περισσότερο από τραγικά. Καθημερινά θρηνούμε νεκρούς στην άσφαλτο.  Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε εργατικά ατυχήματα. Τα θλιβερά αποτελέσματα για τα οποία εκ των υστέρων χύνουμε δάκρυα  μετάνοιας δεν μπορούν να αλλάξουν την τραγικότητα, την θλίψη και τον ανείπωτο πόνο  που βιώνουν όσοι μένουν πίσω.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα παιδιού.  Δυστυχώς καμία επέτειος και κανένας γιορτασμός  δεν πρόκειται να λύσει οριστικά τα προβλήματα ενός παιδιού και ειδικά όταν αυτό έχασε την μητέρα του.

Έκανα αυτό το graffitti για την 25χρονη Οδύσσεια που έχασε την ζωή της τόσο άδικα από εργατικό ατύχημα. Ο λόγος που επέλεξα να το κάνω σήμερα είναι γιατί άδικα χάθηκε μια μάνα πριν να προλάβει να χαρεί το άρωμα του παιδιού της. Άδικα ένα παιδί θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς μάνα. Άδικα…άδικα…άδικα. Καιρός να βάλουμε μυαλό.»

To γκράφιτι βρίσκεται στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται πως η Οδύσσεια Ιακώβου υπέστη ακαριαίο θάνατο, ενώ κατέβαλε προσπάθεια να κατεβάσει κάποια μπουκάλια με νερό από το ράφι, στο εστιατόριο όπου εργοδοτείτο. Κάποια στιγμή όμως το ράφι έγειρε απότομα, καθώς πιστοποιήθηκε ότι δεν ήταν βιδωμένο στον τοίχο, καταπλακώνοντάς την.

Η αδικοχαμένη Οδύσσεια ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός 3χρονου παιδιού.

MM