Αεροδιακομιδή ασθενούς από την Τύμπου στην Πράγα

Αεροδιακομιδή ασθενούς από την Τύμπου στην Πράγα | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με το μήνυμα του «υπουργού εξωτερικών» στα κατεχόμενα, που μεταδίδουν και τ/κ ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, σχετικό αίτημα υποβλήθηκε στο «τμήμα πολιτικής αεροπορίας», το οποίο συνεργάστηκε με το «υπουργείο εξωτερικών», και μετά το μεσημέρι ο Τσέχος ασθενής επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο – ασθενοφόρο για να μεταφερθεί απευθείας στην Πράγα. «Ενημερώνουμε γι’ αυτό το θέμα και τη διπλωματική αποστολή της Τσεχίας στην Κύπρο», ανέφερε ο Οζερσάι.

`Εγραψε επίσης ότι η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα είναι ανοικτή σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για θέματα υγείας, αγνοουμένων ή καταζητούμενων για διεθνή εγκλήματα.

«Αναγνωρισμένο ή μη, εδώ υπάρχει ένα κράτος και ανταποκρινόμαστε σε αυτά που πρέπει, σε κάθε θέμα. Κάποτε, ακόμα και αν τα βήματα είναι μικρά, ανοίγουν τον δρόμο. Και αυτό είναι το σημαντικό», κατέληξε στο μήνυμά του ο «υπεξ».

Στο μεταξύ, η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις αναφέρει ότι ο Βρετανός Βουλευτής Hon Iain Duncan Smith παρευρέθηκε στο φεστιβάλ τ/κ πολιτισμού στο Enfield του Λονδίνου και δήλωσε στους αρχισυντάκτες της ιστοσελίδας ότι στηρίζει την έναρξη εκστρατείας συλλογής υπογραφών για απευθείας πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, λέγοντας ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους Τ/κ της Αγγλίας.

Ο Βρετανός πολιτικός φέρεται επίσης να δήλωσε ότι πρέπει πλέον να αρθεί το «εμπάργκο» στις μεταφορές με τη «βόρεια Κύπρο» και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

MM