Συγκλονίζει ο Σκουρίδης: «Θέλω να πεθάνω στο μέρος όπου γεννήθηκα»

Συγκλονίζει ο Σκουρίδης: «Θέλω να πεθάνω στο μέρος όπου γεννήθηκα» | Newsit.com.cy

Στην συνέντευξή του ο 78χρονος εμφανίζεται αποφασισμένος να επανεγκατασταθεί στο χωριό του μετά που η υπόθεσή του ενώπιον της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» κατέληξε στην επιστροφή γης 346 τμ εκεί όπου ήταν το πατρικό του. Όταν, αναφέρει, το 2003 πήγε στον Λάρνακα Λαπήθου και είδε πως το πατρικό του δεν υπήρχε, αυτό τον επηρέασε και «για μήνες ήμουν άρρωστος».

Συνέχισε, είπε, να πηγαίνει στο χωριό του, προτιμούσε να πίνει τον καφέ του με τους Τ/κ κατοίκους εκεί και έγινε φίλος τους. Όταν οι ελπίδες του για μια λύση μειώθηκαν, ανέφερε στην τΤκ δημοσιογράφο ο κ. Σκουρίδης, αποτάθηκε στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και εάν έπαιρνε πίσω την περιουσία του σκέφτηκε ότι «θέλω να πεθάνω εκεί όπου γεννήθηκα, να φτιάξω ένα σπίτι και να πεθάνω εκεί όπου έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, στα μέρη από όπου έχω ωραίες αναμνήσεις, να ζήσω εκεί τα τελευταία μου χρόνια».

Είπε πως είχε μάθει ότι η συγκεκριμένη γη δεν είχε δοθεί σε κανέναν και δεν θα ενοχλούσε κανέναν, εκφράζοντας έκπληξη για τις αντιδράσεις μετά την απόφαση της «επιτροπής». «Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, ποιός θα ζημιώσει εάν κάνω το σπίτι μου κάτω από τ/κ διοίκηση και συνεχίσω να ζω καθημερινά με άλλους ανθρώπους; Tο να πολιτικοποιείται αυτό τί νόημα έχει;», διερωτήθηκε.

Δεν τίθεται θέμα να προχωρήσει σε μια παράνομη κατασκευή, είπε ο κ. Σκουρίδης, προσθέτοντας ότι έχει πάρει καταφατική απάντηση για την οικία που θέλει να χτίσει εκεί από την «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα, έχει στείλει επιστολές στις αρμόδιες «αρχές» και «τμήματα» και πως εδώ και ένα μήνα ο «δήμος» Λαπήθου δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

MM