Αυτό είναι το άρμα μάχης που ανατράπηκε – Τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ [pic]

Αυτό είναι το άρμα μάχης που ανατράπηκε – Τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ [pic] | Newsit.com.cy

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 08:50 το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΤΑΜΣ «Νικητής – Δήμητρα» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Φωτογραφία με το άρμα μάχης αναποδογυρισμένο φέρνει στο φως το ekalampaka.gr.

Τη στιγμή του ατυχήματος, το άρμα μάχης κινούνταν προς το πεδίο βολής «Ξυντούς».

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με το onalert.gr, η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας, σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων, έφερε την ανατροπή του άρματος μάχης. Η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους- γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά.

Οι πέντε στρατιώτες που επέβαιναν στο άρμα μάχης τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο ένας από τους οπλίτες χρειάστηκε ράμματα και προληπτικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.

Πηγή: newsit.gr, με πληροφορίες από onalert.gr

MM