Τραγωδία στη Λάρνακα! Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα τον υπάλληλο της ΑΗΚ Γ. Γεωργίου, πατέρα 3 παιδιών

Τραγωδία στη Λάρνακα! Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα τον υπάλληλο της ΑΗΚ Γ. Γεωργίου, πατέρα 3 παιδιών | Newsit.com.cy

Εργατικό ατύχημα με θύμα τον Γιώργο Γεωργίου 42 χρόνων από τη Λάρνακα, πατέρα τριών παιδιών, σημειώθηκε σήμερα το πρωί.  Ο άτυχος 42χρονος είναι πατέρας τριών παιδιών ηλικίας 18, 14 και 6 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 08.15 στην Οδό Τυρνάβου στη Λάρνακα όταν ο 42χρονος, υπάλληλος της ΑΗΚ, βρισκόταν σε κλωβό ανυψωτικού μηχανήματος και ασχολείτο με κλάδεμα δέντρου, κλαδιά του οποίου ήταν μπλεγμένα σε καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Σε κάποια στιγμή και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, φαίνεται ότι αποκόπηκε πήρος του ανυψωτήρα με αποτέλεσμα ο κλωβός να πέσει στο έδαφος από ύψος 4 περίπου μέτρων. Ο 42χρονος έπεσε και κτύπησε το κεφάλι του στην άσφαλτο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Με ασθενοφόρο ο 42χρονος διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Λάρνακας και της Αστυνομίας και άρχισαν έρευνες για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το νέο εργατικό θανατηφόρο ατύχημα.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Λάρνακας Γιάννης Ππίσσης ανέφερε ότι «το ατύχημα είναι εργατικό και διερευνάται από το αρμόδιο Επαρχιακό Γραφείο Επιθεώρησης Λάρνακας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, θα γίνει έκθεση και εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν».

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ από την εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα»:

Ο άτυχος υπάλληλος της ΑΗΚ έπεσε μαζί με το κουβούκλιο του ανυψωτικού μηχανήματος στο οποίο επέβαινε, με τις Αρχές να διερευνούν τα αίτια κάτω από τα οποία συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο θάνατος του εργάτη ήταν ακαριαίος, ενώ διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η κ. Χαρούλα Χαρήδημου, η οποία διαμένει κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό μετέφερε τα όσα βίωσε.

«Ακούσαμε μηχανή που έκοβε και διερωτηθήκαμε διότι δεν έχουμε μεγάλα δεντρά έξω, μετά καταλάβαμε ήταν μηχανή που κλάδευε. Μετά ακούστηκε, σε ούτε 10 λεπτά ένας πάρα πολλά μεγάλος θόρυβος και κραυγές ανθρώπου. Και ύστερα φώναζε βοήθεια. Άνοιξα και είδα ένα παιδί που φώναζε ‘ρε μάστρε ενι φταίω σε τίποτε. Εκόπηκε το μηχάνημα τζαι ενι ξέρω αν εν νεκρός’ και φώναζε βοήθεια. Μετά βγήκε ο κόσμος έξω και καλέσαν ασθενοφόρο. Είχε λίγη καθυστέρηση. Ήρθαν τα πλάσματα τζαι εκαθαρίσαν τον γιατί είχε αίματα στο πρόσωπο και στη μύτη, αλλού δεν ήταν χτυπημένος. Μετά ήρθε η Αστυνομία. Αυτά είδαμε».

ΑΗΚ: Άρχισε η διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος

Επί τόπου στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν Λειτουργοί Ασφάλειας της ΑΗΚ, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

MM