Κατεχόμενα: Το απόγευμα αποφασίζουν οι συντεχνίες αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Κατεχόμενα: Το απόγευμα αποφασίζουν οι συντεχνίες αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις | Newsit.com.cy

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπενγκιχάν ανέφερε ότι τους εξέπληξε η δήλωση του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουν οικονομικά μέτρα και ευχήθηκε Ερχιουρμάν και Οζερσάι να είχαν προβεί σε ανακοινώσεις πριν επιβληθούν οι αυξήσεις.

Οι νέες αυξήσεις, συνέχισε, έχουν απογοητεύσει τον κόσμο που είχε μεγάλες προσδοκίες για την «κυβέρνηση» που δήλωνε πριν ανέλθει στην εξουσία ότι θα έσπαγαν στο κατεστημένο και θα ήταν αντίθετοι στις αδικίες και στις ανομίες.

Η KTAMS υπολογίζει, όπως ανέφερε, ότι για μια τετραμελή οικογένεια χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσό 2.205 ΤΛ (400 ευρώ) για τις βασικές ανάγκες. Ο βασικός μισθός, συνέχισε, ανέρχεται στις 2.057 ΤΛ (373 ευρώ) και θεωρεί ότι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ακόμη και τα άτομα που λαμβάνουν σταθερό εισόδημα δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, ειδικά  το διάστημα αυτό που η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ανέφερε ο πρόεδρος της KTAMS.

Σημείωσε δε ότι από το σχηματισμό της «κυβέρνησης συνεργασίας» έχουν επέλθει απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό και οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν κατώτατο μισθό ζουν σε άθλιες συνθήκες.

MM