Ο απολογισμός της Πυροσβεστικής για τη χθεσινή μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Αθανάσιο

Ο απολογισμός της Πυροσβεστικής για τη χθεσινή μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Αθανάσιο | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 15:35, χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποκαλάμες , ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή βόρεια του Αγίου Αθανασίου στην Λεμεσό.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αναφέρεται ενώ προστίθεται ότι ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με συνολικά 8 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η ώρα 17:30.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν επίσης 1 πυροσβεστικό όχημα του τμήματος Δασών , 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας , 1 όχημα μεταφοράς νερού και ερπιστριοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης και 2 εκσκαφείς των Δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας οι οποίοι δημιουργούσαν αντιπυρικές λωρίδες και διόδους για τις επίγειες δυνάμεις.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών .

«Η πυρκαγιά ξεκίνησε από όρια  δρόμου και 150 μέτρα από το ογκολογικό στον Αγ. Αθανάσιο προς Μαθικολώνη. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 5 εκταρίων», αναφέρεται.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, στις 18.47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  κουζίνα ιδιωτικής διόρωφης κατοικίας στον 1ο όροφο  στην οδό Κανάρη στην Σωτήρα.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19.01.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική από την πυρκαγιά καταστράφηκαν εξοπλισμός της κουζίνας και η μαγειρική εστία.

Επίσης, η ιδιοκτήτρια της οικίας εισέπνευσε καπνό από την πυρκαγιά και αφού της παρασχέθηκε οξυγόνο από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Αναφέρεται ακόμη ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από νωρίς χθες ως νωρίς σήμερα ανταποκρίθηκε  σε 40 κλήσεις για βοήθεια ,21 πυρκαγιές ,18 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

MM