«Περήφανη» η γερμανική Πρεσβεία για την συνεισφορά 25 χιλ. ευρώ στο Γλωσσάρι «επαναπροσέγγισης» των δύο κοινοτήτων

«Περήφανη» η γερμανική Πρεσβεία για την συνεισφορά 25 χιλ. ευρώ στο Γλωσσάρι «επαναπροσέγγισης» των δύο κοινοτήτων | Newsit.com.cy

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με την Πρεσβεία της Γερμανίας ενημερώθηκε ότι η συνεισφορά της Γερμανίας ανήλθε στις 25,000 ευρώ, καλύπτοντας έτσι το 50% του κόστους.

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στη Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι συμμερίζεται τη θέση που εκφράζει ο Αντιπρόσωπος του Γραφείου της Ελευθερίας του Τύπου του ΟΑΣΕ, Αρλέμ Ντεζίρ, στον πρόλογο του γλωσσαρίου, ο οποίος έγραψε συγκεκριμένα ότι  «ευελπιστώ επίσης ότι (το γλωσσάρι) θα ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους να εξετάσουν τις ευαισθησίες γύρω από ορισμένες λέξεις και να τους προσφέρει ένα χρήσιμο εργαλείο πιθανών εναλλακτικών επιλογών. Περιττό να πούμε ότι ο στόχος του γλωσσαρίου δεν είναι να επιβάλει τη χρήση λέξεων ή ορολογίας στους δημοσιογράφους. Είναι και πρέπει να παραμένουν ελεύθεροι να γράφουν και να αναφέρουν γεγονότα χωρίς περιορισμούς. Το γλωσσάριο δεν αφορά επίσης την πολιτική ορθότητα, αλλά στοχεύει στην ενθάρρυνση υιοθέτησης νέων προσεγγίσεων και μιας νέας σκέψης για τα πιο δύσκολα ζητήματα, καθώς και στο διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων».

Εξάλλου, σε ανάρτησή της στο facebook πριν μερικές μέρες η Πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία είχε γράψει ότι «η Γερμανία είναι περήφανη που είναι ένας από τους κύριους χορηγούς αυτού του σημαντικού προγράμματος που συμβάλλει στην επαναπροσέγγιση μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων».

Κατά την παρουσίαση του γλωσσαρίου στις 10 Ιουλίου, ο κ. Ντεζίρ είχε ευχαριστήσει την Γερμανία και την Ολλανδία που χρηματοδότησαν τον καταρτισμό του γλωσσάριου.

MM