Δήμος Στροβόλου: Εκφοβισμό καταγγέλλουν οι απεργοί – Τι απαντάει η Αστυνομία

Δήμος Στροβόλου: Εκφοβισμό καταγγέλλουν οι απεργοί – Τι απαντάει η Αστυνομία | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι μέλη των συντεχνιών που απεργούν από τη Πέμπτη το πρωί, καταδικάζουν με το πιο έντονο τρόπο, την επιμονή του Δήμου Στροβόλου για συλλογή σκυβάλλων από ιδιωτικά συνεργεία την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία».

«Οι απεργοσπαστικές ενέργειες που συνεχίζονται και εντείνονται από χτες, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και δυναμιτίζουν ολοένα και περισσότερο το κλίμα», προστίθεται.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι «η παρουσία σήμερα το πρωί αστυνομικής δύναμης στο Δημαρχείο Στροβόλου όπου είναι μαζεμένοι οι εργαζόμενοι περιφρουρώντας την απεργία τους , για δήθεν ‘αποτροπή’ επεισοδίων από μια καθ’ όλα ειρηνική απεργία, συνιστά πράξη εκφοβισμού των εργαζομένων και την καταδικάζουμε».

«Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη τελική δικαίωση για διατήρηση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες Στροβόλου», καταλήγει η ανακοίνωση των συντεχνιών.

Η απάντηση της Αστυνομίας

«Η Αστυνομία Κύπρου ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση και κατ’ ουδένα τρόπο, δεν επιθυμεί και δεν προτίθεται, να εμπλακεί στις εργατικές διαφορές, που προέκυψαν στο Δήμο Στροβόλου. Διευκρινίζει επίσης ότι η σημερινή παρουσία μελών της, στο Δημαρχείο Στροβόλου, έγινε για λόγους αποτροπής πιθανών επεισοδίων, μετά από σχετική ενημέρωση, που έτυχε από τον Δήμαρχο Στροβόλου.

Ως εκ τούτου, ισχυρισμοί που προβάλλονται σε σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις εκπροσώπων κομμάτων και συντεχνιών, για δήθεν προσπάθεια καταστολής της απεργίας και εκφοβισμό των απεργών, από την Αστυνομία, απορρίπτονται ως αβάσιμοι.

Η Αστυνομία καθηκόντως βρίσκεται πάντοτε σε χώρους εκδηλώσεων, όπου υπάρχουν πληροφορίες ή είναι πιθανή η πρόκληση επεισοδίων, για σκοπούς διατήρησης της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».

MM