Αυτή είναι η ντροπή μας! Παράτησαν δύο σκυλάκια πεινασμένα και διψασμένα στο πουθενά

Αυτή είναι η ντροπή μας! Παράτησαν δύο σκυλάκια πεινασμένα και διψασμένα στο πουθενά | Newsit.com.cy

Κάποιος συμπολίτης μας, που μπορεί να είναι ένας γείτονάς μας, ένας ευηπόληπτος συμπολίτης μας ενδεχομένως, εγκατέλειψε αυτά τα δύο πλασματάκια στα βουνά. Αμάθητα να επιβιώνουν μόνα στην φύση, καθότι σκυλιά ράτσας ζώντας σε σπίτι, υπέφεραν από πείνα και δίψα, ενώ τα σημάδια πάνω στο σώμα τους, ειδικά της πείνας, είναι παραπάνω από εμφανή.

Τα δύο σκυλάκια, ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό, εγκαταλείφθηκαν στο δρόμο Κάμπου – Πύργου, παρά το Γεφύρι του Λιμνίτη.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Ευαγγελία Σιζοπούλου, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα σκυλάκια διέμεναν στην άκρη του δρόμου, αναμένοντας κάποιος συνάνθρωπός μας απλά να ευαισθητοποιηθεί… τερματίζοντας τον εφιάλτη τους.

Μια από τις θετικές πλευρές του διαδικτύου είναι ότι η ιστορία τους γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό, ενώ λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου, πολλοί είναι οι εκδρομείς που διέβησαν από το σημείο. Κάποιοι εξ αυτών τελικώς ευαισθητοποιήθηκαν, σταματώντας τα οχήματά τους και βάζοντας λίγο νερό και φαί στα άτυχα ζωάκια, όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Φωτογραφίες και βίντεο γνωστοποίησαν και αυτή την περίπτωση εγκατάλειψης και κακοποίησης σκυλιών, ενώ τα ζωάκια χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης και χώρου φιλοξενίας. Το philenews επικοινώνησε με εθελόντρια του καταφυγίου Dog Valley Rescue Center στη Λεμεσό, η οποία ανέφερε ότι ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τα σκυλιά, με το μόνο πρόβλημα να εντοπίζεται στο πως θα μεταφερθούν εκεί.

Η θετική πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα ήρθε πάλι να σώσει την κατάσταση, καθώς ένας εθελοντής μετέβη το μεσημέρι στην περιοχή για να παραλάβει τα σκυλιά προκειμένου να τα διακομίσει σε κτηνίατρο και κατόπιν σε καταφύγιο ζώων. Εντούτοις, μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών έγινε εφικτό να παραληφθεί μόνο το ένα σκυλί.

Δυστυχώς, το δεύτερο σκυλί, ιδιαίτερα φοβισμένο, ήταν αδύνατο να το πλησιάσει ο εθελοντής, με τις προσπάθειες ενδεχομένως να συνεχιστούν και σήμερα. Το σκυλάκι το οποίο κατέστη εφικτό να παραληφθεί από την περιοχή, μεταφέρθηκε στη Λεμεσό.

MM