Πατέρας και γιος στραγγάλισαν και έλιωσαν το κρανίο της 45χρονης συζύγου και μητέρας!

Πατέρας και γιος στραγγάλισαν και έλιωσαν το κρανίο της 45χρονης συζύγου και μητέρας! | Newsit.com.cy

«Δικαστήριο» των κατεχομένων ανακοίνωσε χθες (4/9) τις ποινές για τον πατέρα, Levent Sorver και τον 18χρονο γιο του, Mehmet Can Sorver. Ο πατέρας καταδικάσθηκε σε 35 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο ενήλικος πλέον γιος του σε μόλις 14 μήνες.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι δύο άνδρες δολοφόνησαν δια στραγγαλισμού την Zehra Sorver, σύζυγο του Levent και μητέρα του Mehmet αντιστοίχως.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στην οικία όπου διέμεναν τα τρία πρόσωπα στον κατεχόμενο Γερόλακκο, τον Ιούνιο του 2017.

Ο σύζυγός την δολοφονηθείσας καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 35 χρόνων, ενώ ο γιος αθωώθηκε από την εν λόγω κατηγορία και καταδικάστηκε για συμμετοχή στην δολοφονία, κάτι που μείωσε αισθητά την επιβληθείσα ποινή κάθειρξης.

Οι ‘δίκες’ του γιου της οικογένειας, λόγω του ότι ήταν ανήλικος στο μεγαλύτερο διάστημα εκδίκασης της υπόθεσης διεξήγοντο κεκλεισμένων των θυρών.

Πατέρας και γιος προσάγονται μαζί για την δίκη

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, οι ύποπτοι ή ένας από αυτούς φέρεται να προσπάθησε να πνίξει τη γυναίκα, στη συνέχεια χτύπησαν το κεφάλι της σε σκληρό έδαφος και της έβαλαν στο στόμα πανί με δηλητήριο. Δείγματα που λήφθηκαν κατά την αυτοψία στη σορό της στάληκαν στην Κωνσταντινούπολη για να διακριβωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου της.

Οι δύο ύποπτοι, σύζυγος και γιος, δεν παραδέχθηκαν ενοχή. Ο Λεβέντ Σορβέρ είπε στο «δικαστήριο» ότι ο ίδιος ζει με άλλη γυναίκα και πως η Ζεχρά τον είχε διώξει από το σπίτι, αλλά τα πρωινά έπιναν καφέ. Αυτό, πρόσθεσε, το ήξεραν κάποιοι από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, αλλά ο ίδιος δεν είχε κάτι εναντίον της εν διαστάσει συζύγου για να την σκοτώσει. Και ο γιος τους, τα αρχικά του οποίου είναι γνωστά Μ.Κ.Σ, ανέφερε επίσης στο «δικαστήριο» ότι δεν είχαν κανένα λόγο για να διαπράξουν τέτοιο έγκλημα.

Να σημειωθεί ότι την «αστυνομία» ειδοποίησε ο σύζυγος της Ζεχρά όταν τη βρήκε νεκρή στην ντουλάπα. Το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ των ωρών 12.00 – 16.00 την Πέμπτη. Ο τ/κ Τύπος σήμερα γράφει για στυγνή δολοφονία και στυγερή δολοφονία. Ως έγκλημα συνεπεία βίας κατά των γυναικών, καθώς υπάρχουν αυξανόμενες τέτοιες υποθέσεις στα κατεχόμενα, γίνεται αντικείμενου σχολιασμού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

MM