Ανήλικη υπό την εποπτεία του κράτους έγκυος στο 2ο μήνα – Έκθετες εκ νέου οι υπηρεσίες ευημερίας

Ανήλικη υπό την εποπτεία του κράτους έγκυος στο 2ο μήνα – Έκθετες εκ νέου οι υπηρεσίες ευημερίας | Newsit.com.cy

Εγκληματική αδιαφορία σε ένα εδώ και καιρό διαπιστωμένα «τρύπιο» σύστημα των κρατικών υπηρεσιών ευημερίας καταλογίζει ο πατέρας της 15χρονης εφήβου, η οποία μάλιστα τελεί υπό την κηδεμονία των κρατικών υπηρεσιών από τα δύο της χρόνια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σημερινή», η 15χρονο, φέρει ένα βεβαρημένο ιστορικό, με κάποιο τραγικό περιστατικό να την ταλανίζει, ενώ πλέον διάγει ήδη τον 2ο μήνα της εγκυμοσύνης της, καθώς διατηρεί σχέση με ενήλικα. Την υπόθεση κατήγγειλε στη «Σημερινή» ο πατέρας του15χρονο κοριτσιού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας την άφησαν παντελώς απροστάτευτη.

Αναφέρει πως οι αρμόδιοι θεώρησαν εκ προοιμίου «χαμένη υπόθεση» την 15χρονη, αφήνοντάς την στο έλεος κάθε λογής κινδύνου, μεταξύ άλλων και κατά της ζωής της.

Παράλληλα όμως, ο πατέρας προβαίνει και σε μια πολύ σοβαρότερη καταγγελία που αφορά σε εκφοβισμό τόσο του ιδίου, όσο και της 15χρονης κόρης του από από λειτουργούς, προκειμένου να αποσιωπηθεί η υπόθεση και να αποσείσουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.

MM