Οργανωμένοι Γονείς: Τα παιδιά στο σπίτι στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για λόγους ασφαλείας – Έγγραφο Χαμπιαούρη προς απεργοσπάστες

Οργανωμένοι Γονείς: Τα παιδιά στο σπίτι στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για λόγους ασφαλείας – Έγγραφο Χαμπιαούρη προς απεργοσπάστες | Newsit.com.cy

Οι Οργανωμένοι Γονείς απηύθυναν έκκληση όπως παραμείνουν τα παιδιά τους στο σπίτι κατά την διάρκεια της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη 18 – 19/9.

Δείτε τις δηλώσεις των εκπροσώπων των Οργανωμένων Γονέων μετά την συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας:

Οι εκπρόσωποι των Οργανωμένων Γονέων σε δηλώσεις τους με το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη ανέφεραν πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε πως το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό, εντούτοις παρόλο που το δικαίωμα στην απεργία είναι νόμιμο, πρόσθεσε πως πλήττονται άμεσα τα παιδιά.

Εξάλλου, αίτημα των Οργανωμένων Γονέων είναι όπως αναπληρωθεί ο διδακτικός χρόνος που πρόκειται να απολεσθεί κατά την 48ωρη απεργία.

Συνάμα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και ο κρίσιμος ρόλος που θα διαδραματίσουν οι Οργανωμένοι Γονείς ως «πυροσβέστες» αναλαμβάνοντας διαμεσολαβητικό ρόλο, καθώς εν συνεχεία συναντώνται με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση η οποία θα τερματίσει την κρίση στην Παιδεία. Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι οργανωμένοι γονείς, σε μια μεσολαβητική προσπάθεια θα επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και θα προσπαθήσουν να συναντηθούν εντός της ημέρας μαζί τους για να δουν αν υπάρχει ο κοινός δρόμος να αρθεί το αδιέξοδο στην κρίση στη δημόσια παιδεία.

Ο Υπουργός Παιδείας διαχωρίζοντας την θέση του, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να παραβρεθεί στη συνάντηση, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης της 6ης Σεπτεμβρίου είναι αυτή που βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, όντας μάλιστα ήδη πολύ γενναιόδωρη όπως ανέφερε σε προηγούμενη τοποθέτησή του.

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας προέβη σε νέες δηλώσεις για τα επόμενα βήματα του Υπουργείου απέναντι στο συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην Παιδεία:

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι επιδόθηκε αντίγραφο στους οργανωμένους γονείς το «κείμενο συμφωνίας» που είχε επιτευχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου με τους εκπαιδευτικούς.

Κίνηση εξάλλου που θα αποτελέσει πιθανότατα «κόκκινο πανί» για τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς η αποστολή εντύπου από το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, ώστε όποιος εκπαιδευτικός δεν θέλει να συμμετάσχει στην απεργία, να μην υποστεί αποκοπή μισθού.

Ο κ. Χαμπιαούρης, εξήγησε ότι το «κείμενο συμφωνίας», έχει 12 παραγράφους και η διαφωνία υπάρχει μόνο στην 4η παράγραφο η οποία διαφοροποιήθηκε, ενώ νωρίτερα σε δεύτερη εντός της σημερινής ημέρας τοποθέτησή του ανέφερε πως τα κυβερνητικά αντίμετρα δεν αποτελούν αυτοσκοπό και ότι προέχει να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες για ένα δομημένο διάλογο.

MM