Από την Προεδρική χάρη, ξανά με χειροπέδες και πίσω στο Δικαστήριο ο παιδεραστής για έκδοση περιοριστικών μέτρων

Από την Προεδρική χάρη, ξανά με χειροπέδες και πίσω στο Δικαστήριο ο παιδεραστής για έκδοση περιοριστικών μέτρων | Newsit.com.cy

Σήμερα υποβάλλεται το αίτημα για έκδοση διατάγματος περιοριστικών μέτρων ενώπιον δικαστηρίου για τον καταδικασθέντα παιδεραστή, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόωρα λόγω σύντμησης της ποινής του με προεδρική χάρη.

Βάσει άρθρου και πληροφοριών που επικαλείται ο Μιχάλης Χατζηβασίλης για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μέσω του διατάγματος θα ζητείται όπως ο συγκεκριμένος κατάδικος τεθεί υπό συστηματική επιτήρηση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, ενώ δεν αποκλείεται όπως ζητηθούν και λοιπά συναφή μέτρα για προστασία του σήμερα ενήλικου πλέον θύματος.

Ο απελευθερωθείς παιδεραστής αναμένεται να εκφράσει τη θέση του ενώπιον του δικαστηρίου και εν συνεχεία θα αποφασιστεί κατά πόσον θα εκδοθεί το διάταγμα.

Πάντως, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση ότι επωφελήθηκαν και παιδόφιλοι από τη γενική χάρη που έδωσε ο Πρόεδρος με την εκλογή του και τη μείωση κατά ¼ της ποινής των καταδίκων, επανέφερεαν στο προσκήνιο το νομοσχέδιο που είχε προετοιμασθεί πέρσι, μέσω του οποίου εδίδοντο περισσότερες εξουσίες στα δικαστήρια και στην Αρχή Εποπτείας ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη προστασία στα ανήλικα θύματα. Μια εκ των εξουσιών που ενδέχεται να προβλεφθεί, είναι όπως ο καταδικασθείς παιδόφιλος να υποχρεούται βάσει διατάγματος ν’ αλλάζει ως και διεύθυνση κατοικίας σε περίπτωση που διαμένει σε χώρους που δραστηριοποιούνται παιδιά ή πλησίον του θύματος.

Σήμερα, εποπτεύονται 28 παιδόφιλοι από τους 50 συνολικά που αποφυλακίστηκαν από το 2014 που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος για την Αρχή Εποπτείας. Οι υπόλοιποι έχουν απελαθεί.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται ο αρθρογράφος για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Αστυνομία από τις πρώτες ημέρες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου παιδόφιλου είχε λάβει κάποια μέτρα προστασίας του ενήλικου πλέον θύματος, ενώ την περασμένη Τρίτη τελικώς συνέλαβε τον αποφυλακισθέντα παιδεραστή, εξαιτίας των καμερών παρακολούθησης που είχε εγκαταστήσει έξω από την οικία του, οι οποίες παραβίαζαν προσωπικά δεδομένα, καθώς εστίαζαν και στο δημόσιο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι το σπίτι του, σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, γειτνιάζει με την οικία του θύματος και της οικογένειάς του. Ο ίδιος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα στο δικαστήριο, ενώ περιοριστικά μέτρα ενδέχεται να λάβει και το ίδιο το θύμα αν αυτό ενδείκνυται.

 

MM