Κατοχικά καψώνια με το πλήρωμα του κυπριακού αλιευτικού – Για απαγωγή πολιτών της κάνει λόγο η Αίγυπτος [vid]

Κατοχικά καψώνια με το πλήρωμα του κυπριακού αλιευτικού – Για απαγωγή πολιτών της κάνει λόγο η Αίγυπτος [vid] | Newsit.com.cy

Οι «αρχές» των κατεχομένων παίζουν ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι τόσο με τις ελεύθερες περιοχές όσο και με την Αίγυπτο, της οποίας υπήκοοι είναι οι συλληφθέντες ψαράδες του καϊκιού υπό κυπριακή σημαία, που ψάρευε στα ανοιχτά του Ακάμα – Κορμακίτη, όταν υπέστη την Παρασκευή το «πειρατικό ρεσάλτο» από σκάφος των κατοχικών δυνάμεων.

Χθες εξάλλου, οι κατοχικές Αρχές απαγόρευσαν στον ιδιοκτήτη και Διευθυντή της εταιρείας «Τα ψαροκάικα» στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο καΐκι, Άριστο Αριστείδη, όπως και στον Ε/κ καπετάνιο του αλιευτικού να επισκεφτούν τους παρανόμως συλληφθέντες Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ για 4η ημέρα αυτοί παραμένουν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το καΐκι σημειώνεται πως ψάρευε εντός κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ του Ακάμα και του Κορμακίτη.

Οι κατοχικοί παίζοντας ένα παιχνίδι εξουσίας εις βάρος των συλληφθέντων, τους ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι σήμερα, θα τους προσήγαγαν ενώπιον στρατοδικείου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ωστόσο σήμερα Δευτέρα (24/9), άλλαξαν εκ νέου στάση, αναφέροντας πως η «δίκη»θα διεξαχθεί στην Κερύνεια τελικά, αύριο Τρίτη (24/9).

Ήδη από χθες παρέμβαση στο θέμα έχει πραγματοποιήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εξαπολύοντας μύδρους κατά των «ψευτοπαληκαρισμών» της Άγκυρας, ενώ το Κάιρο πλέον ευθέως κάνει λόγο για απαγωγή υπηκόων του που εργάζονται νομίμως στην Κύπρο, με τον αιγυπτιακό Τύπο να καλύπτει εκτενώς το θέμα.

Η θέση των κατοχικών

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το πλήρωμα του αλιευτικούς σκάφους – εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων – συνελήφθη επειδή εισήλθε στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη.

Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι το σκάφος εντοπίστηκε από την «ακτοφυλακή» να αλιεύει χωρίς άδεια. Το πλήρωμα ακολούθως συνελήφθη και οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με την «αστυνομία» οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται, ενώ ο ψευδο-ΥΠΕΞ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι με θράσος κάνει λόγο για παραπληροφόρηση της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

MM