Θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο 11χρονων από το Δημοτικό Καμάρων – Μαρτυρίες για την απαγωγή: «Ελάτε να μεταφέρουμε κάποια βιβλία»

Θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο 11χρονων από το Δημοτικό Καμάρων – Μαρτυρίες για την απαγωγή: «Ελάτε να μεταφέρουμε κάποια βιβλία» | Newsit.com.cy

Δύο 11χρονοι μαθητές αγνοούνται από το πρωί, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Τα δύο παιδιά και οι γονείς τους είναι ελλαδίτες, με τις οικογένειες να συνδέονται φιλικά. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη. Συνάδελφος του πατέρα του αγνοούμενου Φίλιππου Σταματάκη επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του 11χρονου είναι γιατρός εξ Ελλάδος, ο οποίος εργάζεται ως ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ και η σύζυγός του εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν πως και η μητέρα του Θεμιστοκλή Ντόγκλη επίσης εργάζεται στο Γ.Ν. Λάρνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία οι γονείς είναι πλήρως συνεργάσιμοι και τηρουμένων των αναλογιών σχετικά ψύχραιμοι, ενώ ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης δήλωσε από το σχολείο όπου μετέβη μετά το συμβάν ότι πρόκειται κυριολεκτικά για πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα περιστατικό. Στην Λάρνακα έχει σπεύσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ι. Νικολάου καθώς και η ηγετική πυραμίδα της Αστυνομίας, ενώ ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι επικεφαλής των ερευνών έχει τεθεί από την πρώτη σχεδόν στιγμή ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας.Νεότερη πληροφόρηση, αναφέρει ότι αξιολογείται από την Αστυνομία υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που έχει ληφθεί από την ευρύτερη περιοχή, ενώ άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται σε απόπειρα του δράστη να αρπάξει κι τουλάχιστον ακόμα ένα παιδάκι.

Η μαρτυρία συναδέλφου του πατέρα του 11χρονου Φίλιππου Σταματάκη.

Οι νεότερες πληροφορίες γύρω από την απαγωγή από την εκπομπή του ΡΙΚ «ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ»:

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ προέβη και η αδελφή του Θεμιστοκλή Ντόγκλη:

Η περιγραφή του δράστη

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μαρτυρίες, στην εξαφάνιση των δύο αγοριών φέρεται να εμπλέκεται άνδρας ηλικίας το πολύ μέχρι 50 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, εύσωμος, με μούσι ενώ είχε δεμένο το ένα χέρι με γάζα. Ο άνδρας φέρεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου. Μάλιστα κάποιοι άλλοι μαθητές μεταφέρουν τα λόγια που ανέφερε ο άνδρας προς τα δύο παιδιά προτού τα επιβιβάσει στο όχημά του, με αυτόν να φέρεται να λέει για να τα πείσει να επιβιβασθούν: «Ελάτε να μεταφέρουμε κάποια βιβλία». Το περιστατικό από άλλους μαθητές στους δασκάλους τους στο σχολείο, οι οποίοι είχαν πλήρη άγνοια για οποιαδήποτε μεταφορά βιβλίων, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα και καταγγελία του περιστατικού.

Διευρυμένη σύσκεψη από τις 12:00 μ.μ. στην Αστυνομική Δ/νση Λάρνακας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Η σύσκεψη θα αξιολογήσει την μέχρι στιγμής πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που εξακολουθούν να αγνοούνται από το πρωί.

Εξάλλου, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της και αξιολογεί υλικό που λήφθηκε από κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες πολύ κοντά στο σχολείο.

Tweet του Προέδρου Αναστασιάδη με το οποίο καλεί άπαντες εμπλεκόμενους φορείς να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για εξιχνίαση της υπόθεσης

Δηλώσεις του Αναπλ. Εκροσώπου Τύπου της Αστυνομίας

Νεώτερες πληροφορίες της ανταπροκρίτριας του ΡΙΚ, στην Λάρνακα, αναφέρουν τον εντοπισμό ενός ύποπτου οχήματος, χρώματος γκρι, το οποίο ταιριάζει στην περιγραφή που έχει δοθεί, στην περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας, αρκετά μακριά από το σημείο που έγινε η απαγωγή. Ο Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στ. Στυλιανού δήλωσε ότι η Αστυνομία είναι ενήμερη και έχει ερευνήσει το όχημα, χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο επ’ αυτού. Παράλληλα, εικάζεται ότι αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι οι δύο φίλοι είναι ελλαδίτες και φίλοι, καθώς απλά έτυχε εκείνη την ώρα ο φερόμενος ως απαγωγέας να είχε πλησιάσει και τρίτο παιδί, ενώ ζητώντας βοήθεια για την υποτιθέμενη μετακίνηση των βιβλίων, κανένα άλλο παιδί δεν προσφέρθηκε, εκτός από τους δύο φίλους, οι οποίοι και πείσθηκαν έτσι να εισέλθουν στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ο οποίος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι νέος δάσκαλος στο σχολείο.

Διευκρινίζεται ότι παρόλο που το σχολείο δεν ενθαρρύνει τους γονείς να προσέλθουν για να πάρουν τα παιδιά τους, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις πανικόβλητων γονέων που έσπευσαν να απομακρύνουν τα παιδιά από το συγκεκριμένο σχολείο. Πολλά από τα παιδιά εξάλλου που παραμένουν στον χώρο, δεν γνωρίζουν το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δηλώσεις Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου Αστυνομίας:

Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ από την πρώτη σχεδόν στιγμή ετέθη σε λειτουργία το γραφείο διαχείρισης κρίσεων της Αστυνομίας, ενώ ελικόπτερο της Αστυνομίας συμβάλλει στις έρευνες για εντοπισμό του γκρίζου οχήματος του φερόμενου ως απαγωγέα, διεξάγοντας έρευνες στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, αλλά και σε παράπλευρους αυτοκινητοδρόμους που συνδέουν τις πόλεις της Κύπρου. Παράλληλα, διεξάγονται εξονυχιστικοί πλέον έλεγχοι σε λιμάνια, αεροδρόμια και στα οδοφράγματα προς τα κατεχόμενα.

Νωρίτερα, τηλεφώνημα για βόμβα σε άλλο σχολείο είτε σχετίζεται και θεωρείται ως αντιπερισπασμός, είτε είναι περιστατικό που δεν σχετίζεται και αποτελούσε μια κακόγουστη φάρσα.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Στο δημοτικό σχολείο και ο Υπουργός Παιδείας

Σύμφωνα με το Sigmalive, στο σχολείο κατευθύνεται και ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, απευθύνοντας έκκληση σε όποιονδήποτε γνωρίζει ή υποπτεύεται οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να καλέσει άμεσα στο 1460.

Δηλώσεις Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα για το συμβάν:

To tweet του Υπουργείου Εσωτερικών για την απαγωγή των δύο 11χρονων:

Επικεφαλής των ερευνών ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Επικεφαλής των ερευνών για εντοπισμό των δύο μαθητών, που αγνοούνται στη Λάρνακα, τίθεται ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου, λόγω του σοβαρού περιστατικού, έχει ακυρώσει το υπηρεσιακό ταξίδι για συμμετοχή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας, στη Χάγη, για την οποία θα αναχωρούσε σήμερα.

Αυτή των ώρα μεταβαίνει στο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, για να τύχει ενημέρωσης και να τεθεί επικεφαλής των επιχειρήσεων και της προσπάθειας που καταβάλλονται για εντοπισμό των δύο παιδιών.

Στο σχολείο σπεύδουν οι ηγεσίες των συνδικαλιστών οργανώσεων των εκπαιδευτικών

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ μεταβαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας, για να τύχουν ενημέρωσης για το πρωινό περιστατικό στο σχολείο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εξέφρασε την ευχή να βρεθούν σύντομα τα δύο παιδιά και κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το περιστατικό να τις δώσει στην Αστυνομία.

«Πρωτίστως να βρεθούν τα μωρά και όλα τα άλλα έπονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πιθανώς η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αναβληθεί λόγω του περιστατικού με τα παιδιά.

MM