Η σύζυγος του παιδεραστή «θυμήθηκε» ότι είναι και εκείνη θύμα του – Με επιστολή ζητά από τον Γεν. Εισαγγελέα να μη διωχθεί

Η σύζυγος του παιδεραστή «θυμήθηκε» ότι είναι και εκείνη θύμα του – Με επιστολή ζητά από τον Γεν. Εισαγγελέα να μη διωχθεί | Newsit.com.cy

Η σύζυγος του προσφάτως αποφυλακισθέντα με προεδρική χάρη παιδεραστή, διά του δικηγόρου της, ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη όπως μην προχωρήσει στην ποινική δίωξή της για τη σεξουαλική κακοποίηση της τότε 12χρονης μαθήτριας, καθώς, όπως ισχυρίζεται εν έτει 2018… αποτελούσε και εκείνη θύμα του παιδεραστή συζύγου της.

Στον σημερινό «Φιλελεύθερο», ο δικηγόρος της, Λεύκος Κυριακίδης, αναφέρει τα εξής στην επιστολή του:

«Κατ’ εντολήν της πελάτιδός μου ΧΧΧ, συζύγου του παιδεραστή, υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας, επικοινωνώ μαζί σας για να σας μεταφέρω την οργή, πικρία και την αγανάκτησή της για τους βαρείς χαρακτηρισμούς που της καταλογίζονται, του συνεργού, στα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο σύζυγός της. Είναι και αυτή θύμα της εγκληματικής συμπεριφοράς του συζύγου της παιδεραστή, συμπεριφορά που προκαλεί αισθήματα αποστροφής στους υγιείς πολίτες της κοινωνίας και καλώ όλους σας να την προστατέψετε γιατί έχει κλονιστεί η υγεία της. Ο συνάδελφος και έγκριτος νομικός κ. Σίμος Αγγελίδης (σ.σ. δικηγόρος του θύματος) απευθύνεται κοντά σας με αίτημα να επανεξετάσετε τη θέση σας και να ασκήσετε και εναντίον της ποινική δίωξη. (…) Τα κίνητρα της αιτούμενης ποινικής δίωξης δεν είναι γνήσια, αλλά αλλότρια και εκδικητικά όχι για να τιμωρηθεί για τα ισχυριζόμενα αδικήματα που της καταλογίζονται αλλά για ένα και μόνο σκοπό, την απομάκρυνσή της από το σχολείο, την απώλεια της εργασίας της. (…) Εισηγούμαι ταπεινά και με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας ότι αν αποφασίσετε να ασκήσετε ποινική δίωξη εναντίον της, αυτό θα συνιστά κατάχρηση διαδικασίας».

Βέβαια, σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να επισημάνουμε ότι με βάσει την δικαστική απόφαση της υπόθεσης, που κατέληξε στην καταδίκη του παιδεραστή, αναδείχθηκε η πλήρης και ενεργός εμπλοκή της συζύγου του καταδικαθέντος και προσφάτως αποφυλακισθέντος παιδεραστή στην σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, αναφέροντας σε μεγάλη έκταση την δράση της στην υπόθεση, υποδεικνύοντας με εύσχημο τρόπο την πλημμελή αστυνομική – ανακριτική έρευνα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί και εκείνη στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 η επαρχιακός δικαστής Λάρνακας, Εύη Γεωργίου Αντωνίου, η σύζυγος του παιδεραστή και υπάλληλος Σχολικής Εφορίας είχε «ευθύνη, γνώση, ενεργή εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης».

Η αποπλάνηση του θύματος ξεκίνησε από την ηλικία των 12 χρονών, ωστόσο αυτή κορυφώθηκε από την 1/5/2012 έως και τις 31/12/2012, με το κορίτσι να πέφτει πλέον θύμα των αρρωστημμένων ορέξεων του ζευγαριού, σε ηλικία 16 ετών. Ο παιδεραστής κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν 61 χρονών και η σύζυγός του 55 χρονών και εξακολουθούν να διαμένουν μαζί -παρά το ότι η ίδια δηλώνει θύμα του, και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την οικία του θύματος.

MM