Σε οικογένεια με προβλήματα τ/κ σπίτι που ανακτήθηκε στην Επισκοπή

Σε οικογένεια με προβλήματα τ/κ σπίτι που ανακτήθηκε στην Επισκοπή | Newsit.com.cy

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η ένοικος της Τ/κ ιδιοκτησίας οικίας στην Επισκοπή, η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα, εγκαταστάθηκε στην εν λόγω κατοικία, χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, με τη δικαιολογία ότι σε αυτή διέμενε η αποθανούσα μητέρα της, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ιδιόκτητη οικία, η οποία ανεγέρθηκε με κρατική βοήθεια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, κατόπιν ενημέρωσης της ενοίκου αναφορικά με την πρόθεση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για ανάκτηση της εν λόγω οικίας, η ένοικος κινήθηκε δικαστικώς, το Δικαστήριο ωστόσο απέρριψε την προσφυγή της ως απαράδεκτη στις 15/09/2017.

Σημειώνεται ότι στην ένοικο δόθηκε χαριστικό περιθώριο, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου για άμεση ανάκτηση της οικίας, ενός έτους, για να συμμορφωθεί στην απόφαση του Δικαστηρίου, χωρίς να το πράξει. Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς την ένοικο, προχώρησε στις 21/09/2018 σε ανάκτηση της οικίας.

«Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, έχει ως μέλημά της, την ικανοποίηση χρόνιων στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισθέντες συμπατριώτες μας. Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού κατοικιών που διαθέτει η Υπηρεσία προς στέγασή τους, η Υπηρεσία είναι αναγκασμένη να αξιολογεί τις διάφορες ανάγκες που υποβάλλονται ενώπιον της και να προσπαθεί, στο μέτρο του δυνατού, αλλά και με διαφανή κριτήρια, για την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών» αναφέρει το Υπουργείο.

Στη προκειμένη περίπτωση, προσθέτει, η απόφαση του Κηδεμόνα Τ/κ περιουσιών, είναι όπως η οικία παραχωρηθεί σε άλλη μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο παιδί, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα.

Τέλος, αναφέρεται ότι «οι ανακτήσεις πραγματοποιούνται στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την συναινετική διευθέτηση του όλου θέματος, τόσο όσο αφορά στην εκκένωση της οικίας, όσο και για τη διαφύλαξη και ασφαλή μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων των ενοίκων».

MM