Νέες ρουκέτες Φαίδωνος για ναρκωτικά στα σχολεία: Διαλύστε την διαβρωμένη ΥΚΑΝ! Πότε θα βρεθούν οι «μεγαλόσχημοι» του Ιωνά; [vid]

Νέες ρουκέτες Φαίδωνος για ναρκωτικά στα σχολεία: Διαλύστε την διαβρωμένη ΥΚΑΝ! Πότε θα βρεθούν οι «μεγαλόσχημοι» του Ιωνά; [vid] | Newsit.com.cy

Ποιός είδε κι άκουσε τον Δήμαρχο Πάφου και δεν τον φοβήθηκε! Άστραψε και βρόντηξε εκ νέου από την εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα», επ’ αφορμή και των ζητημάτων που έχουν προκύψει με τα ζητήματα ασφαλείας στα σχολεία της Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε διεξοδικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σχολείων, όπως στον Μούτταλο, ενώ ενδεικτικά ανέφερε περίπτωση Γυμνασίου όπου στους 25 μαθητές μιας τάξης οι 7 είναι διαπιστωμένοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε μια άλλη περίπτωση σχολείου, κλειδώνονται στο διάλειμμα οι τουαλέτες του σχολείου, καθώς νεαρές μαθήτριες προέβαιναν σε χρήση ναρκωτικών.  Δεν μπορεί να συνεχιστεί να αποβλακώνεται η νεολαία μας και η ΥΚΑΝ, σεβαστός αριθμός μελών της να έχει σχέσεις με τον υπόκοσμο και μέλος της αστυνομίας συνελήφθη πρόσφατα με ναρκωτικά. Ύστερα από ένα μήνα σιγά – σιγά άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που έλεγε προ τριών μηνών, στην αρχή με λοιδωρούσαν.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος επανήλθε στο ζήτημα των «σάπιων μήλων» στην Αστυνομία και εν προκειμένω εντός ΥΚΑΝ, επαναλαμβάνοντας την υπόθεση που όταν ένας έμπορος ναρκωτικών γνωστός στους πάντες, ο οποίος οδηγεί ένα τζιπ Χάμερ, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από αστυνομικούς όταν αυτός βρισκόταν στα Κόνια, να μεταβεί στην οικία του, στην Χλώρακα, γιατί θα υπόκειτο σε κατ’ οίκον έλεγχο…Ο έμπορος ναρκωτικών ειδοποιείται σχεδόν κάθε φορά ότι θα υποστεί έλεγχο, το ίδιο συνέβη με αρχαιοκάπηλο όταν προσωπικά εγώ είχα κάνει καταγγελία. Μιλώντας εξάλλου, για την περίπτωση του υπαίθριου εμπορίου ναρκωτικών στην Αγ. Βαρβάρα, όλοι έχουν καταλάβει για ποιον μιλώ, λέγοντας Χλώρακα, Κονιά, και όχημα Πάφου, όλοι οι αξιωματικοί καταλαβαίνουν, το ίδιο και για το χωριό Πελαθούσα.

Ο Δήμαρχος Πάφου, αναφερόμενος στο ζήτημα της διεύρυνσης της παρουσίας των ναρκωτικών στα σχολεία, καθώς και των εξωσχολικών που εμπλέκονται στην προώθησή τους σε αυτά, το συσχέτισε και με την αστυνομία, και την προβληματική λειτουργία της ΥΚΑΝ, όπως ο ίδιος θεωρεί. Μάλιστα, όταν η παρουσιάστρια του «Από Μέρα σε Μέρα» του ΡΙΚ, τον ρώτησε, πέρα από την θεωρία, εκείνος τι έχει τελικώς να προτείνει, ο κ. Φαίδωνος απήντησε χωρίς πολλές περιστροφές, «Διαλύστε την ΥΚΑΝ». Ο Δήμαρχος κάκισε την υπηρεσία καταπολέμσης ναρκωτικών για συνέργεια μελών της με εμπόρους ναρκωτικών, αναφέροντας ότι πρόκειται για διαβρωμένη υπηρεσία, της οποία τα κατά τόπους μέλη της δεν λογοδοτούν, για λόγους που αρχικά βέβαια φαντάζουν λογικοφανείς, προς τους ανωτέρους τους.

Η έλλειψη λογοδοσίας όμως προς ανωτέρους, μαζί με τις κουμπαριές με διαφόρους εμπόρους ναρκωτικών, καθώς συναναστρέφονται επί χρόνια με αυτά τα άτομα, «Όταν ακουμπάς για πολλά χρόνια σε χρήματα, κάποια στιγμή, άθελα σου ακόμα, μπορεί και να τα ακουμπήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πάφου. Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τέτοιων ανίερων επαφών και διαπροσωπικών σχέσεων στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Τέλος, θεωρεί ως μη τυχαίο το γεγονός ότι ξαφνικά κι απότομα τα ναρκοτέστ αραίωσαν υπερβολικά στην επαρχία Πάφου, ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται μετά από 3 ολόκληρους μήνες να μην έχουμε ξανακούσε κάτι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, όταν αυτός έλεγε ότι θα εκπλαγούμε αν μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι μεγαλόσχημοι που κρύβονται πίσω από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

MM