Το Γρ. Ευημερίας «έγραψε» τις εντολές της Υπ. Εργασίας τραμπουκίζοντας με «φουσκωτούς» τη μητέρα-μονογονιό με παιδί θύμα απαγωγής! [vid]

Το Γρ. Ευημερίας «έγραψε» τις εντολές της Υπ. Εργασίας τραμπουκίζοντας με «φουσκωτούς» τη μητέρα-μονογονιό με παιδί θύμα απαγωγής! [vid] | Newsit.com.cy

Σοκ έχει προκληθεί από χθες μετά την αποκάλυψη του θέματος με την μητέρα-μονογονιό με τον ανήλικο παιδί της, που είχε πέσει πέρσι θύμα απαγωγής από τον ίδιο του τον πατέρα, ότι οι Υπηρεσίες Ευημερίας τους είχαν κυριολεκτικά πετάξει υπό άθλιες συνθήκες σε ένα ανήλιαγο υπόγειο γηροκομείου.

Κατόπιν αντιδράσεων και σάλου που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, άμεση και καταλύτικη στάθηκε η παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία έδωσε ρητές οδηγίες και εντολές για συγκεκριμένη αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα καλυφθούν και τα έξοδα μεταφοράς και διαβίωσης σε ένα μικρό δωμάτιο ξενοδοχείου της μητέρας και του παιδιού.

Ματαίως, όπως διεφάνη, καθώς η Υπουργός λογάριαζε χωρίς συγκεκριμένη λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, της οποίας η συμπεριφορά αγγίζει τα όρια της προσωπικής βεντέτας με την μητέρα μονογονιό! Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, Αργεντούλα Ιωάννου ξέσπασε κατά των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τα όσα αποκαλύπτονται από χθες για αυτήν την συγκλονιστική υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το Παγκύπριο.

Από χθες έγινε γνωστό εξάλλου ότι για την υπόγεια τρώγλη το Γραφείο ζητούσε ενοίκιο της τάξης των 200 ευρώ, το οποίο όταν κάποια στιγμή η μητέρα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό μέσω επιταγής μη καταβάλλοντας το νοίκι, η μητέρα και ο ανήλικος γιός της που είχε πέσει και θύμα απαγωγής πέρσι από τον πατέρα του, την πέταξαν στον δρόμο! Η κα Ιωάννου από το στούντιο του ΡΙΚ, μιλώντας στην παρουσιάστρια της εκπομπής «Από Μέρα με Μέρα», Κατερίνα Μηλιώτη, αναφέρθηκε στην κάκιστη συμπεριφορά που επέδειξε συγκεκριμένη λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, η οποία σκοπίμως ή όχι, παρέκαμψε ακόμα και τις εντολές της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, εκφοβίζοντας εκ νέου την μητέρα μονογονιό ακόμα κι όταν είχε ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχείο κατ’ εντολήν της Υπουργού κι ενώ είχε γνωστοποιηθεί ότι τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής θα ήταν καλυμμένα.

Αντ’ αυτού συγκεκριμένη λειτουργός, (διατυπώθηκαν υπόνοιες από την κα Ιωάννου ότι ήταν η Μαρία Κυρατζή, η οποία εν συνεχεία το διέψευσε) μετέβη στο ξενοδοχείο όπου κατέλυε η μητέρα με τον ανήλικο γιό της, απειλώντας την μαζί με δύο φουσκωτούς ότι τα έξοδα διαμονής της ήταν μόνο για ένα 24ωρο και ότι πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το ξενοδοχείο. Τότε ενημερώθηκε εκ νέου η Υπουργός Εργασίας, η οποία και πραγματοποίησε νέα παρέμβαση, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους.

Κατόπιν τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε η ανώτερη Λειτουργός Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, η οποία αφενός διέψευσε ότι είναι η ίδια το εμπλεκόμενο πρόσωπο που τραμπούκισε την μητέρα, ενώ ζήτησε δε από την κα Ιωάννου να δοθούν στοιχεία και πληροφορίες για την συγκεκριμένη λειτουργό του Γρ. Ευημερίας προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως οι καταγγελίες που έγιναν από το στούντιο του ΡΙΚ.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στον «αέρα» του ΡΙΚ και που σίγουρα αποτελούν ντροπή για την κοινωνία μας:

MM