Λάρνακα: Άρχισε η κατεδάφιση της πρώην τ/κ αγοράς

Λάρνακα: Άρχισε η κατεδάφιση της πρώην τ/κ αγοράς | Newsit.com.cy

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η κατεδάφιση γίνεται για σκοπούς ολοκλήρωσης των αποτυπώσεων που είναι αναγκαίες για την εκπόνηση των τελικών κατασκευαστικών σχεδίων του έργου».

Το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί που αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το τέμενος και την πρώην τ/κ αγορά, βρίσκεται στο αστικό κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία Μνημεία της Λάρνακας. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της πρώην Τ/Κ Αγοράς, τη συντήρηση και αποκατάσταση του ξενώνα που βρίσκεται στον όροφο των οικοδομών παρά το τέμενος, καθώς επίσης τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος, από την πλευρά της αυλής.

Σκοπός του έργου «είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Είναι σημαντικό, η διαμόρφωση της αυλής να αναδεικνύει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου, του τεμένους και των οικοδομών, ώστε να προσελκύει τόσο τους κατοίκους της Λάρνακας, όσο και τους ξένους επισκέπτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η προσπάθεια αυτή για εξωραϊσμό και βελτίωση των συνθηκών ζωής δεν περιορίζεται μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά προεκτείνεται και σε κάθε γειτονιά, ενορία και περιοχή της Λάρνακας».

Ο Δήμος Λάρνακας «απολογείται για τις ταλαιπωρίες που δημιουργούνται σε εμπορευόμενους και δημότες και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ταλαιπωρίες αυτές να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνες».

MM