Αναβιώνει ο εφιάλτης του βιασμού για ανήλικη

Αναβιώνει ο εφιάλτης του βιασμού για ανήλικη | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με το SigmaLive, η καταγγελία του περιστατικού έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2018 από τον πατέρα της ανήλικης.

Οι Αρχές έλαβαν οπτικογραφημένη κατάθεση από το παιδί, το οποίο αποκάλυψε δυο περιστατικά βιασμού. Η ίδια αποκάλυψε ότι ο ύποπτος φέρεται να χρησιμοποίησε όπλο προκειμένου να την εκφοβίσει.

Σε ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε «παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα». Τις επόμενες μέρες άρχισε η διαδικασία ψυχολογικής αξιολόγησης της ανήλικης από κλινική ψυχολόγο και ακολούθως άρχισε η θεραπευτική διαδικασία.

Οκτώ μήνες μετά την καταγγελία, υπήρξε ενημέρωση ότι ο ύποπτος κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε αφότου ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των Αρχών. με τον ύποπτο να είναι αναγκασμένος να παρουσιάζεται δυο φορές την βδομάδα στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό και να μην πλησιάζει την ανήλικη σε απόσταση κάτω των 50 μέτρων.

Η αναστάτωση της οικογένειας αλλά και της ανήλικης εντάθηκε από το γεγονός ότι λήφθηκε επιστολή για παρουσία του θύματος στο Δικαστήριο. Μετά από σχετικά διαβήματα μέσω της Νομικής Υπηρεσίας υπήρξε εξέλιξη με την οποία η ανήλικη δεν θα έπρεπε να παραστεί στο Δικαστήριο, το οποίο σημειώνεται ότι δεν διαθέτει παραβάν για προστασία των θυμάτων.

Η δικαστική διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου αναμένεται να αρχίσει στις 3 Δεκεμβρίου.

Πηγή: SigmaLive

MM