Δραματική έκκληση μητέρας 3 παιδιών από την Λεμεσό για βρεφικά γάλατα – Την άφησαν χωρίς ρεύμα εδώ κι ένα μήνα! [pics]

Δραματική έκκληση μητέρας 3 παιδιών από την Λεμεσό για βρεφικά γάλατα – Την άφησαν χωρίς ρεύμα εδώ κι ένα μήνα! [pics] | Newsit.com.cy

Τουρκοκύπρια μητέρα 3 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονιών, που έχει βαπτιστεί Χριστιανή και διαμένει στη Λεμεσό ήδη από το 1983, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα limassoltimes.com, επιθυμώντας να απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς την κοινωνία, καθώς πάνω από ένα μήνα, βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη, ζώντας δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ πλέον αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα για τα παιδιά.

Παρά το γεγονός ότι είναι λήπτρια δημοσίου βοηθήματος, εντούτοις αδυνατεί, όπως η ίδια υποστηρίζει, να αποπληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος που άγγιξε τα 2,800 ευρώ. Αν και εκ μέρους της ΑΗΚ υπήρξαν οι σχετικές διευθετήσεις και διευκολύνσεις για αποπληρωμή με δόσεις του υπέρογκου αυτού ποσού, εντούτοις, απαιτείται και το ποσό των 1.000 ευρώ για επανασύνδεση και τα «χρήματα αυτά δεν υπάρχουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επιπλέον το ψυγείο έχει αδειάσει και υπάρχει ανάγκη για βρεφικό γάλα NAN 1 & NAN 2 για τα 2 εγγονάκια της, 12 και 3 μηνών τα οποία διαμένουν μαζί της.

Εξάλλου, το Γραφείο Ευημερίας τελεί σε πλήρη γνώση της περίπτωσης της κυρίας Μαρίας, καθώς τόσο η ίδια, όσο και οι κόρες της λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται από το Κράτος. Παράλληλα, ούτε η ίδια έχει κάποια επιπλέον απαίτηση ως προς το χορηγηθέν κρατικό επίδομα.

Παρόλα αυτά η διακοπή του μονογονεϊκού επιδόματος, καθώς και παλαιότερες οφειλές ρεύματος που δεν αποπληρώθηκαν εγκαίρως, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την αποπληρωμή των 1.000 ευρώ προς επανασύνδεση του ρεύματος. Όπως αναφέρει η εν λόγω ιστοσελίδα,  το επίδομα που λαμβάνει έχει προς το παρόν διακοπεί μέχρι να προσκομιστούν βάσει της νομοθεσίας οι απαραίτητες βεβαιώσεις, ενώ όπως αναφέρθηκε το επίδομα θα σταλεί με αναδρομική ισχύ κατά τον μήνα Νοέμβριο, ωστόσο μέχρι τότε υφίσταται άμεση ανάγκη για βρεφικά γάλατα και τρόφιμα.

Η έκκληση αφορά στην παροχή βοήθειας σε γάλατα και τρόφιμα για μικρά παιδιά. Όποιος επιθυμεί να αποστείλει γάλατα και τρόφιμα μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την κυρία Μαρία στο τηλέφωνο 97-665584.

MM