Αδιανόητο περιστατικό σε σχολείο! Άγρια επίθεση μαθητή σε καθηγήτρια με κουτουλιές – Την απείλησε να τη σφάξει με μαχαίρι [vid]

Αδιανόητο περιστατικό σε σχολείο! Άγρια επίθεση μαθητή σε καθηγήτρια με κουτουλιές – Την απείλησε να τη σφάξει με μαχαίρι [vid] | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Πάφο, Πανίκο Ευρυπίδου, ο 14χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου επιτέθηκε άγρια στην 60χρονη καθηγήτριά του, χτυπώντας την με κουτουλιά. Η άτυχη 60χρονη δέχθηκε χτυπήματα σε κεφάλι, ώμο και πόδι. Ο Δ/ντης της σχολικής μονάδας επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι ο μαθητής αυτός αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, που άπτονται των οικογενειακών συνθηκών.

Ο Δ/ντης του σχολείου αναφερόμενος στο περιστατικό είπε ότι ο εν λόγω  μαθητής εισήλθε στην τάξη από ένα ανοικτό παράθυρο, οπότε η καθηγήτρια του έκανε άμεσα παρατήρηση, καθώς εκείνη παρέδιδε μάθημα. Ο μαθητής χωρίς δεύτερη σκέψη κατευθύνθηκε προς την καθηγήτριά του, χτυπώντας τη με κουτουλιά στην κοιλιά, απειλώντας την ταυτόχρονα ότι θα τραβήξει ένα μαχαίρι, το οποίο άλλωστε πάντα κουβαλάει μαζί του.

Βάσει της υποβληθείσας καταγγελίας ο μεταξύ τους διάλογος είναι άκρως ενδεικτικός του τι συνέβη: 

– Καθηγήτρια:  »Σε παρακαλω πέρασε έξω. Δεν γίνεται να μπαίνεις στην τάξη από το παράθυρο  

– Μαθητής: »Εγώ καμνω κουμάντο δαμεσα δεν πάω πούποτε 

-Καθηγήτρια: »Σε παρακαλώ πέρνα έξω, κλείσε τη μουσική στο κινητό και μάζεψε και το χαρτί υγείας που πέταξες στην τάξη  

-Μαθητής: »Να σιήψεις εσύ να τα μαζέψεις και πρόσεχε πως μου μιλάς γιατί βαστώ μασιαίρι

Η εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πάφου, για τις Πρώτες Βοήθειες και εν συνεχεία έλαβε εξιτήριο, ωστόσο κατόπιν εξετάσεων πιστοποιήθηκε ότι είχε υποστεί μιας ελαφράς μορφής διάσειση. Σύμφωνα δε με τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας ο έφηβος μαθητής δεν μπορεί να προσαρμοστεί και περιφέρεται από τάξη σε τάξη, χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχει ποτέ στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ δεν μπόρεσε να προσαρμοσθεί και σε ένα ειδικό πρόγραμμα, όπου θα παρακολουθούσε σε ειδική μονάδα αποκλειστικά και μόνο μαθήματα της αρεσκείας του.

Πλέον, προσπάθεια καταβάλλεται να συγκληθεί η ομάδα άμεσης παρέμβασης, προκειμένου ο μαθητής αυτός να εισαχθεί στο πρόγραμμα κατ΄οίκον εκπαίδευσης, κάτι που εφαρμόζεται σε σπάνιες περιπτώσεις. Η καθηγήτρια βρίσκεται σε άδεια ασθενείας, από σήμερα και μέχρι πιθανότατα την Δευτέρα.

Δείτε το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Πάφο, Πανίκου Ευρυπίδου:

ΟΕΛΜΕΚ: Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό βίας σε βάρος εκπαιδευτικού στους σχολικούς χώρους

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό  βίας, σε βάρος εκπαιδευτικού, προστέθηκε μόλις πρόσφατα στην αλυσίδα των πολλών περιστατικών που καταγράφονται στους σχολικούς χώρους τα τελευταία χρόνια, αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

Σημειώνει ότι κατ΄ επανάληψη έχει κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την αυξητική τάση που παρουσιάζουν αυτά τα φαινόμενα στους σχολικούς χώρους, «αλλά δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, εμφανίζεται – και σε αυτό το θέμα – να τρέχει πίσω από τα γεγονότα».

«Αυτό το τελευταίο σοβαρό περιστατικό δικαιώνει, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, τη βασική θέση που διατύπωσε εμφατικά η Οργάνωσή μας το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την οποία άλλα ήταν τα θέματα που θα έπρεπε να συζητούνταν στον δημόσιο διάλογο: ασφάλεια και υγεία, βία και παραβατικότητα, ειδική αγωγή και εκπαίδευση, βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων, συνεχής ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών κλπ», προσθέτει.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει, επίσης, ότι ως εκπαιδευτική οργάνωση, πέραν των διαπιστώσεων, έχει καταθέσει εδώ και χρόνια συγκεκριμένες εισηγήσεις, οι οποίες κινούνται τόσο προς την κατεύθυνση της πρόληψης, όσο και προς την κατεύθυνση της διαχείρισης της Βίας στους σχολικούς χώρους.

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που του αναλογούν και στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής, που έχει εξαγγείλει, να προχωρήσει αποφασιστικά προς την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα σε κάθε σχολική μονάδα», συμπληρώνει.

Αναφέρει, τέλος, ότι θα ανακοινώσει δημοσιογραφική διάσκεψη προκειμένου να αναδείξει αυτό το μεγάλο ζήτημα, που μαζί με άλλα, θα πρέπει να τύχουν αποτελεσματικής διαχείρισης το αμέσως επόμενο διάστημα, και με στόχο, πάντοτε, τη συνεχή αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

MM