Ενώπιον της Αρχής Αδειών Αεροπορικών Εταιρειών το θέμα της Cobalt Air

Ενώπιον της Αρχής Αδειών Αεροπορικών Εταιρειών το θέμα της Cobalt Air | Newsit.com.cy

Στη συνεδρία κλήθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Γρηγόρης Διάκος, προκειμένου, όπως ανέφερε αρμόδια, πηγή «να απολογηθεί» και να εκφράσει τη θέση της εταιρείας πριν ληφθεί απόφαση από την Αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι, αν θα υπάρξει δηλαδή αναστολή ή ακύρωση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας.

Ο κ. Διάκος δήλωσε ενωρίτερα σήμερα πως «η δική μας προσπάθεια είναι να γίνει αναστολή της άδειας, δίνοντας μας κάποιο χρονικό περιθώριο εξεύρεσης και νέων επενδυτών».

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνεδρία της Αρχής, που είχε καθοριστεί πριν τον τερματισμό των πτήσεων της Cobalt Air, ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί και το θέμα της αμερικανικής εταιρείας ελικοπτέρων PHI, η οποία έχει ζητήσει άδεια για μεταφορά ατόμων με ελικόπτερα σε πλατφόρμες γεωτρήσεων και εξόρυξης πετρελαίου.

Ενώπιον της Αρχής βρίσκεται σήμερα και εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Tus Airways, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ενημερώσεων στις οποίες προβαίνουν οι αεροπορικές εταιρείες προς την ΑΤΛΑΣ, τόσο για την οικονομική τους κατάσταση όσο και για θέματα ασφάλειας.

MM