Σημαντικές αποφάσεις για τον τομέα του διαστήματος ανακοινώνονται σήμερα από την Κύπρο

Σημαντικές αποφάσεις για τον τομέα του διαστήματος ανακοινώνονται σήμερα από την Κύπρο | Newsit.com.cy

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι αποφάσεις θα σχετίζονται με τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής για το Διάστημα και τον μελλοντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Κύπρος, ενώ αναμένεται επίσης να γίνει ανακοίνωση που αφορά τον τομέα του διαστήματος σε εθνικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Διάσκεψη Κορυφής για το Διάστημα συγκέντρωσε στη Λευκωσία κορυφαίους  επιστήμονες του διαστήματος που προέρχονται από τις πλέον εξελιγμένες διαστημικά χώρες του κόσμου.

Η συνάντηση ήταν η δέκατη κατά σειρά που πραγματοποίησαν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες και διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Στις τακτικές συναντήσεις τους, οι επιστήμονες συζητούν για τη διεθνή συνεργασία για τις μελλοντικές αποστολές που θα σταλούν για εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Στη διάσκεψη έλαβαν μέρος επιστημονικοί διευθυντές από διαστημικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, όπως ο επιστημονικός διευθυντής της ΝΑΣΑ Τζέιμς Γκριν, ανώτατοι αξιωματούχοι από το Ρωσικό Ινστιτούτο Διαστήματος και ομόλογοί τους ανά το παγκόσμιο, όπως από την Ευρώπη, την Ινδία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τη διάσκεψη έφερε στην Κύπρο ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) με στρατηγικό συνεργάτη του τον Δήμο Λευκωσίας.

MM