Μας εγκαταλείπει σιγά-σιγά ο Ορέστης – Καταρρακτώδεις βροχές στα ορεινά της Λεμεσού και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Μας εγκαταλείπει σιγά-σιγά ο Ορέστης – Καταρρακτώδεις βροχές στα ορεινά της Λεμεσού και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο | Newsit.com.cy

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ισχυροί, 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια για να καταστεί αργότερα μέχρι κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 22 στα δυτικά παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Ωστόσο, αργότερα αναμένεται ότι ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί και τοπικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι τόσο στην Πάφο χθες, όσο και σε αρκετές περιοχές της ορεινής Λεμεσού σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές, ευτυχώς χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, ενώ δεν αναφέρονται ζημιές, με εξαίρεση κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στους δρόμους Πεδουλά – Κάμπου και Κάμπου – Ορκόντα, λόγω των βροχών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Προτρέπονται οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων όπως οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, τηρώντας απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και παρέχοντας προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, 2018. Προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να τηρούν πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα Τροχαίας. Επίσης, συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

MM