ΠΟΣΠΦ: Καλεί τους γιατρούς να συνεργαστούν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ

ΠΟΣΠΦ: Καλεί τους γιατρούς να συνεργαστούν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ | Newsit.com.cy

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΦ προσθέτει ότι η Κύπρος είναι η μόνη από τις 28 ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διάκριση και ανισότητα.

«Ας μην ξεχνάμε ότι η συμπληρωμή είναι πολύ μεγάλη», αναφέρει η ΠΟΣΠΦ), προσθέτοντας ότι στην Κύπρο περίπου το 50% των συνολικών δαπανών υγείας που δαπανάται στον ιδιωτικό τομέα, καλύπτεται από τον Κύπριο πολίτη, ο οποίος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οποιεσδήποτε ίδιες δαπάνες πέραν του 15% θεωρούνται καταστροφικές δαπάνες.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνει από όλους αντιληπτό ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα επιφέρει σημαντικές ωφέλειες στους ασθενείς, πολίτες, πάροχους υγείας που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και στην κοινωνία γενικότερα», συνεχίζει η ΠΟΣΠΦ.

Καλεί τους γιατρούς όπως θέσουν πάνω απ’ όλα τον ασθενή και τον πολίτη, υπηρετώντας τον ιπποκρατικό όρκο και να δηλώσουν συμμετοχή στο ΓεΣΥ.

«Έχοντας τον ιατρικό κόσμο στο πλευρό μας, θα εργαστούμε μαζί ώστε το ΓεΣΥ να εφαρμοστεί με τον πιο επιτυχημένο τρόπο και εκεί που υπάρχουν προβλήματα και στρεβλώσεις όλοι, μαζί, μέσα από πνεύμα συνεργασίας να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις», συμπληρώνει η ΠΟΣΠΦ.

Ενότητες
MM