«Κόψιμο» εκπομπής με καλεσμένο τον Νότη Σφακιανάκη ζητά κυπριακό πολιτικό κόμμα!

«Κόψιμο» εκπομπής με καλεσμένο τον Νότη Σφακιανάκη ζητά κυπριακό πολιτικό κόμμα! | Newsit.com.cy

Οι ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές του καλλιτέχνη Νότη Σφακιανάκη για τους Σύρους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όπως αυτές έχουν ήδη προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούν μια βάναυση πρόκληση για τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα και αρχές του λαού μας.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους Σύρους πρόσφυγες, το ΡΙΚ επιλέγει να παρουσιάσει ένα ελληνόφωνο καλλιτέχνη, που με το λόγο του υποκινεί το μίσος και τη βία.

Το ΑΚΕΛ καλεί έστω και την υστάτη το ΡΙΚ όπως ακυρώσει την προβολή της εκπομπής, σεβόμενο μεταξύ άλλων την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης απέναντι στο ρατσιστικό λόγο. Ο ρατσισμός, εξ’ ορισμού, είναι εχθρός και της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η εκπομπή ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ, με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μεταδίδεται σε εβδομαδιαία βάση από την κρατική τηλεόραση, με φιλοξενούμενους καταξιωμένους ανθρώπους, κυρίως Έλληνες και Κύπριους, από τον χώρο της τέχνης των γραμμάτων, του θεάματος, αλλά και της πολιτικής.

Δείτε τα trailer της εκπομπής του ΡΙΚ που ενδεχομένως να «κοπεί»:

MM