Στα «χαρακώματα» Ιωνάς και ΜΟΚΑΣ για τις διαρροές

Στα «χαρακώματα» Ιωνάς και ΜΟΚΑΣ για τις διαρροές | Newsit.com.cy

«Πόλεμος» φαίνεται πως ξέσπασε με το θέμα των διαρροών που συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. ΜΟΚΑΣ και Υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο καθένας ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση τους.

Η ΜΟΚΑΣ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως απορρίπτει κατηγορηματικά αναφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ότι η ΜΟΚΑΣ προβαίνει σε διαρροές σε σχέση με το ανακριτικό έργο.

Σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν χθες, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου συζητείτο το θέμα των διαρροών σε σχέση με το ανακριτικό έργο, η ΜΟΚΑΣ απορρίπτει κατηγορηματικά την αναφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ότι η ΜΟΚΑΣ προβαίνει σε τέτοιες διαρροές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως «από το 1997, όταν ιδρύθηκε η ΜΟΚΑΣ, η οποία λειτουργεί κάτω από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, και αποτελείται μόνον από 16 Λειτουργούς, ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής πληροφοριών ή στοιχείων που περιέρχονται στην κατοχή της».

Η ΜΟΚΑΣ ασχολείται με πολύ εμπιστευτικές και ευαίσθητες πληροφορίες, τις οποίες χειρίζεται με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ιωνάς:: Δεν καταλόγισα ευθύνες στη ΜΟΚΑΣ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΜΟΚΑΣ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρίνισε ότι «κατά την ενημέρωση της Επιτροπής δεν καταλογίστηκε ευθύνη σε συγκεκριμένη υπηρεσία για τη διαρροή πληροφοριών από το ανακριτικό έργο, όπως λανθασμένα συμπεραίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης».

Σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έγινε αναφορά στις διαρροές που γίνονται από τις διωκτικές αρχές, όπως είχε δηλώσει και η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας, και ο Υπουργός επεσήμανε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνεται είτε από την Αστυνομία είτε την ΜΟ.Κ.Α.Σ είτε τα Τελωνεία ή άλλες υπηρεσίες.

«Συνεπώς, οι αντιδράσεις της ΜΟ.Κ.Α.Σ είναι υπερβολικές και κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι εάν πραγματικά όλοι νιώθουμε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα των διαρροών, θα πρέπει όλοι μας να εξετάσουμε κατά πόσον υπάρχει στις υπηρεσίες μας, χωρίς να απορρίπτουμε το ενδεχόμενο εκ των προτέρων, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιωνάς: Θέμα διαφθοράς οι διαρροές προς ΜΜΕ και υπόκοσμο – Παραλίγο διώξεις δημοσιογράφων από Γεν. Εισαγγελέα

Ιωνάς Νικολάου: Καμία ανάμειξη στις έρευνες της Αστυνομίας για υπόθεση παράνομου στοιχήματος

 

MM