Τ/κ τεμάχιο πέρασε στην ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τ/κ τεμάχιο πέρασε στην ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, ανέφερε ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η τελική εγγραφή του τεμαχίου στην Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από φιλικό διακανονισμό που έγινε με τον ιδιοκτήτη.

Στα πλαίσια αυτά, είπε, οι κάτοχοι αυτών των υποστατικών ζητούν όπως τους παραχωρηθεί είτε με τη μορφή ενοικιαγοράς, είτε με άλλο τρόπο η αξιοποίηση αυτών των υποστατικών και των τεμαχίων.

Ανέφερε ακόμα ότι σε μερικές περιπτώσεις οφείλονται μεγάλα ποσά ως καθυστερημένα ενοίκια και κάποιος κόσμος οδηγείται στα δικαστήρια και επωμίζεται επιπλέον και δικηγορικά έξοδα.

Πρόσθεσε ότι με τη διαδικασία αύξησης του ενοικίου κατά 7% κάθε δύο χρόνια δημιουργείται μια αδικία, παρόλο που υπάρχει ενημέρωση από τον προϊστάμενο διαχείρισης τ/κ περιουσιών ότι έχει ανασταλεί αυτή η πρόνοια. Η Επιτροπή, ωστόσο ανέφερε, διαπίστωσε και σε άλλες περιοχές, όχι μόνο στη Νήσου ότι τα συμβόλαια συνεχίζουν να εφαρμόζονται και να αυξάνεται το ενοίκιο κατά 7%.

Είπε παράλληλα πως όταν πρόκειται για τ/κ γη που παραχωρείται σε πρόσφυγες, το ύψος του ενοικίου είναι στο 80% του αγοραίου ενοικίου, αναφέροντας ότι με την αύξηση 7% το ποσό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεπεράσει και το αγοραίο ενοίκιο.
Αποφασίστηκε, είπε η κα. Κουκουμά, να ζητηθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών συνάντηση με μια διακομματική αντιπροσωπεία η οποία θα συνοδεύεται και από τους επηρεαζόμενους, για να συζητήσουν τα θέματα.

Τα οφειλόμενα ενοίκια στην υπηρεσία διαχείρισης τ/κ περιουσιών ανέρχονται στις 120.000 ευρώ.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ύστερα από φιλικό διακανονισμό με τον Τ/κ ιδιοκτήτη, που είναι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, υπάρχει εκκρεμότητα με τα ενοίκια που καταβάλλουν για τη χρήση της γης και γίνεται προσπάθεια ρύθμισης, αν και ο Γενικός Εισαγγελέας με γνωμάτευσή του υποδεικνύει ότι θα πρέπει να καταβληθούν από τους οφειλέτες.

MM