Έλεγχοι στα ντεπόζιτα στα οδοφράγματα και προειδοποιήσεις για κατασχέσεις αυτοκινήτων για τα φθηνά καύσιμα των κατεχομένων

Έλεγχοι στα ντεπόζιτα στα οδοφράγματα και προειδοποιήσεις για κατασχέσεις αυτοκινήτων για τα φθηνά καύσιμα των κατεχομένων | Newsit.com.cy

Ακόμα και για κατασχέσεις οχημάτων πλέον προειδοποιούνται οι οδηγοί οι οποίοι πάνε κατεχόμενα με διάφορες αιτιολογίες ή/και προφάσεις, προκειμένου να φουλάρουν τα ντεπόζιτα των οχημάτων τους, ένεκα του μεγάλου οικονομικού οφέλους που βλέπουν στην τσέπη τους, λόγω της ραγδαίας πτώσης της τουρκικής λίρας.

Δείτε τι αναφέρει ο Δ/ντης του Τμήματος των Τελωνείων, Δημήτρης Χατζηκωστής για τα καύσιμα των κατεχομένων, αλλά και για τις απειλές περί κατασχέσεων οχημάτων:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου

Πολιτική του κράτους είναι να μπορούν οι πολίτες να διακινούνται σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας, τηρουμένων των όσων προβλέπονται από τον ειδικό «Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».

Τυχόν έλεγχοι που γίνονται από κρατικές Υπηρεσίες, σχετικά με τη διακίνηση καυσίμων -όπως και άλλων προϊόντων- θα αφορούν μόνο στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας.

Η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει ούτε και πρόκειται να παρεμποδίσει τη διακίνηση των απλών πολιτών.

Ο ΥΠΟΙΚ τοποθετήθηκε για τη μεταφορά καυσίμων από τα κατεχόμενα

Υπάρχει μια διάκριση που πρέπει να γίνει και θα γίνει από τις Αρχές της Δημοκρατίας μεταξύ της εμπορίας καυσίμων που προέρχονται από τα κατεχόμενα – αυτό πρέπει να ελεγχθεί και θα ελεγχθεί, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ζήτημα της μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα.

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως με κανέναν τρόπο, ότι θα εγερθούν από τη Δημοκρατία, είτε έμμεσα είτε άμεσα, οποιαδήποτε εμπόδια στη διακίνηση» είπε ο Υπουργός.

 

MM