Χαμπιαούρης: Μαζικό λουκέτο στα σχολεία σε 3 χρόνια χωρίς τα μέτρα – Ο καθείς θα κριθεί από τις πράξεις του

Χαμπιαούρης: Μαζικό λουκέτο στα σχολεία σε 3 χρόνια χωρίς τα μέτρα – Ο καθείς θα κριθεί από τις πράξεις του | Newsit.com.cy

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου προχώρησε σε μια λακωνική όσο και δυσοίωνη δήλωση-πρόβλεψη αναφορικά με το μέλλον των σχολικών μονάδων.

Ο κ. Χαμπιαούρης ουσιαστικά προειδοποιεί με αναπόφευκτο μαζικό lock down εντός τριών ως και τεσσάρων ετών στις σχολικές μονάδες εφόσον δεν υπάρξει έγκαιρη και επαρκής λήψη μέτρων.

Παράλληλα, πετώντας το μπαλάκι πίσω στους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς τόνισε με νόημα ότι ο καθείς θα κριθεί από τις πράξεις, αναφέροντας ως κύρια αιτία της αντιπαράθεσης, ότι το υπουργείο δια των προωθούμενων αλλαγών και μέτρων άγγιξε τον χρόνο των συνδικαλιστών.

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν κεκτημένα, αλλά ότι υπάρχει μόνο το καλό της παιδείας.

Τέλος, ο κ. Χαμπιαούρης τόνισε ότι στην Κύπρο έχουμε την μεγαλύτερη δαπάνη, με τα πιο πενιχρά αποτελέσματα.

Επιστολή – πρόσκληση για διάλογο του ΥΠΠ στους Συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς

Ο Υπουργός Παιδείας εξάλλου, απέστειλε επιστολή – πρόσκληση στις οργανώσεις των συνδικαλιζόμενων εκπαιδευτικών, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ όπως προσέλθουν σε συνάντηση στις 24 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη, στις 12:30μ.μ. προκειμένου να αναζητηθούν οι τρόποι, μέσω κοινών διαύλων, για περαιτέρω εξορθολογισμό του δημόσιο σχολείου, μια αναγκαιότητα, όπως σημειώνει ο Υπουργός, που όλες οι πλευρές έχουν ήδη αποδεχθεί.

«Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε για την ανάγκη της άμεσης αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ευαίσθητο θέμα της Παιδείας του τόπου μας και της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς», γράφει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας.

MM